Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Satiksmes ministrs ierosinājis pārbaudi par valsts iestāžu rīcību UAVFactory drona meklēšanā

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP) ir ierosinājis pārbaudi par valsts iestāžu un amatpersonu rīcību SIA UAVFactory drona "pazušanas un meklēšanā sakarā", sociālajos tīklos paziņojis ministrs.

Ministrs konkrētas vērtējamās iestādes nav minējis.

SIA UAVFactory dronam beidzoties degvielai, ir atcelti gaisa telpas ierobežojumi, aģentūru LETA informēja Civilās aviācijas aģentūras (CAA) Ārkārtas situāciju un komunikācijas vadītājs Aivis Vincevs.

Viņš stāstīja, ka pazudušajam dronam degvielas pietika lidojumam līdz šodienas plkst.19.10, tāpēc šobrīd aktīvie drona meklēšanas darbi ir pārtraukti.

Pazudušais bezpilota lidaparāts pieder SIA UAVFactory un sakari ar to tika zaudēti pagājušajā sestdienā testa lidojuma laikā. Uzņēmuma pārstāvis Jevgenijs Šiļņikovs apstiprināja, ka gaisa kuģis var lidot līdz 90 stundām, kā arī piebilda, ka tā planēšana orbītā ir atkarīga no vēja. 

UAVFactory valdes priekšsēdētājs un līdzīpašnieks Konstantīns Popiks TV3 atklāja, ka konkrētais drons tika testēts nolūkā pārbaudīt tā lidošanas ilguma spējas, kas varētu pārsniegt līdzšinējo pasaules rekordu.

Viņš pastāstīja, ka "noklīdušais" drons ir aprīkots ar drošības sistēmu, kas lidaparātu automātiski nosēdina pirms degvielas izbeigšanās.

Iedzīvotāji, kuri pamana 5,5 metrus plato un 3,5 metrus garo bezpilota lidaparātu, tiek lūgti nekavējoties sazināties ar Aviācijas meklēšanas un glābšanas koordinācijas centru pa tālruņiem 29 337 238 vai 65 703 988.

Top komentāri

Ēriks Gaiļpiesis
Ē
Vismaz būtu uzrakstījuši kādā virzienā aizbēga tas superdrons? Varbūt, lai piedalītos 9. maija gaisa parādē Maskavā?
Kollega Buksbaums
K
Ja parēķinām, tad 90 stundās lidojot ar vidējo ātrumu 70 km/h, tas veiks no palaišana svietas veselus 6300 km, t.i. gandrīz 1/6 daļu no Zemes apkārtmēra par ekvatoru. Bet, ja runājam nopietni, tad tas ir nozīmīgs incidents, kuru būtu jāizmeklē tikpat stingri kā aviokatastrofas. Arī tas, ka Latvija slēdza tikai savu gaisa telpu ir sīkums. Vai par šo atgadījumu tika ziņots arī kaimiņvalstīm?
Horunžijs Negoduiko
H
Paralēli ir jāpārbauda arī UAVFactory rīcība gan sagatavojot dronu testa lidojumam, gan tā meklēšanā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas