Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Saulkrastos uzsprāgušajā mājā atrasti aptuveni vēl 100 kilogrami sprādzienbīstamu vielu

Valsts policija Saulkrastu novadā pagājušā ceturtdienā uzsprāgušajā dzīvojamā mājā un pie tās esošajos transportlīdzekļos atradusi aptuveni 100 kilogramus nesprāgušas pirotehnikas un sprādzienbīstamu vielu, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins.

Pirotehnika aizvesta uz Ādažu poligonu iznīcināšanai.

Pirotehnikas un sprādzienbīstamo vielu paraugus paņēmuši arī eksperti.

Jau ziņots, ka 6.oktobrī Saulkrastos kādā dzīvojamā mājā noticis sprādziens, kura rezultātā gājis bojā Latvijā labi pazīstams pirotehnikas speciālists Ilmārs Āboliņš un, visticamāk, četri viņa ģimenes locekļi, tostarp viens nepilngadīgais. Kopumā ģimenē bijuši trīs licencēti pirotehniķi.

Par sprādzienu sākts kriminālprocess un galvenā versija ir tāda, ka ēkā noticis sprādziens un sprāgusi pirotehnika vai vielas, kas izmantotas pirotehnikas ražošanai. Policija norāda, ka pirotehnikas glabāšana lielos apjomos dzīvojamā mājā ir bezatbildība.

Ģimenei piederējuši divi uzņēmumi, kas snieguši pirotehnikas pakalpojumus.

Pirmajam uzņēmumam "Svētku aģentūra" licence pastāvēja līdz šī gada pavasarim, taču policija uzgājusi prettiesisku noliktavu Olaines pusē, kurā lielā apjomā glabāti pirotehnikas izstrādājumi. Uzņēmumam piemērots naudas sods un anulēta licence, tāpēc tas vairs nav bijis aktīvs.

Otram uzņēmumam Pyro Power bijis mazumtirdzniecības veikals un noliktava Tukuma pusē. Policija septembrī tur veikusi pārbaudes, taču pārkāpumi neesot konstatēti.

 

Top komentāri

vcb
v
Nē, policija darbojas ļoti ātri un kompetenti. Jau nākošajā dienā pēc negadījuma nāca klajā ar publisku paziņojumu par cēloni un sprādziena stiprumu. Nebija jāgaida nekādi tur ekspertīzes rezultāti vai tml. muļķības. Jo visi, kas kaut ko varētu iebilst, taču beigti - var samazgas gāzt virsū tā, ka maz neliekas.
Priecīgs Novērojums
P
Var secināt. la policija nekādu nopietnu izmeklēšanu netaisās veikt, jo jau tagad, neko nezinot. gāž vainu un Ilmāru Āboltiņu un nosauc viņu par neatbildīgu. Varbūt sprādziena pamatā or krimināla politika. Kāpēc LETA sniedz tik skopas ziņas?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas