Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

SBRE defektus Stradiņa slimnīcas jaunajā korpusā sola novērst mēneša laikā

Defektus Stradiņa slimnīcas jaunajā korpusā iespējams novērst četru nedēļu laikā, turklāt publiskotie viedokļi par demontāžu un citiem veicamiem darbiem esot ievērojami pārspīlēti, komentējot publisku izskanējušo informāciju par šo jautājumu, portālam Diena.lv uzsvēra pilnsabiedrības SBRE sabiedrisko attiecību pārstāve Ilga Sokolova.

Neatkarīgā eksperta Alda Dzirkaļa pabeigtais un Veselības ministrijai (VM) iesniegtais atzinums par Stradiņu slimnīcas A korpusa būvniecības ietvaros pabeigtajiem darbiem uzsver nepieciešamību nekavējoties novērst defektus un atsākt būvdarbus, lai izvairītos no turpmākas konstrukciju bojāšanas.

Būvnieki uzsver, ka publiski izskanējusī informācija esot pārspīlēta - ekspertu rekomendācijas nepieprasa plašu demontāžu vai pārbūvi un veicamie defektu novēršanas darbi paredzami nelielā apjomā. Tādēļ, ja projekta pasūtītājs un kontroles institūcijas nekavējoties reaģēs uz eksperta norādīto un atļaus atsākt būvdarbus objektā, defektu novēršanas darbus iespējams veikt četru nedēļu laikā. 

Galveno nepieciešamo defektu novēršanas darbu saraksts:

1. Jāveic atsevišķu kolonnu novirzes novērtējums, un tām kolonnām, kurām novirzes konstatētas, jāveic konstrukcijas pastiprināšana. Kolonnu novirzes novērtējums ir veikts, un pastiprināšana jāveic septiņām kolonnām no 328, tātad diviem procentiem no kopējā kolonnu skaita.

2. Nepieciešams veikt deformēto pārseguma siju remontu. Siju apsekošana ir veikta saskaņā ar atzinumu, un remonts nepieciešams 18 no 480 sijām.

3. Jānomaina dobtie paneļi, kuriem deformācijas laikā atšķelti stūri. Pēc apsekošanas noskaidrots, ka šādi paneļi ir trīs, tātad nepieciešama šo triju paneļu nomaiņa no kopējiem 557 paneļiem.

Tāpat SBRE norāda, ka jau 2014. gada decembra beigās atklāja atsevišķus defektus ēkas konstrukcijās. Nekavējoties kopā ar pasūtītāju arī veikta defektu apsekošana, izvērtēšana un sākta tehniskā projekta izstrāde to novēršanai, kas februārī iesniegta arī Rīgas pilsētas būvvaldē.

Jau ziņots, ka daļu no Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas jaunā korpusa nāksies demontēt un pārbūvēt, otrdien Saeimas deputātiem komisijas sēdē atzina Veselības ministrijas (VM) valsts sekretāre Solvita Zvidriņa. Lai to izdarītu, valdība otrdien atbalstīja papildu 16 miljonu eiro piešķiršanu no valsts budžeta Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas jaunā korpusa pirmās kārtas būvniecībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas