Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Senāts skatīs Loskutova sūdzību par viņa atstādināšanu no KNAB priekšnieka amata

Augstākās tiesas (AT) Senāta Administratīvo lietu departaments trešdien, 10.augustā, paredzējis izskatīt Saeimas deputāta un bijušā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Alekseja Loskutova (V) sūdzību par tiesas spriedumu, ar kuru pērn tika noraidīta viņa sūdzība par kādreizējā Ministru prezidenta Aigara Kalvīša (TP) rezolūcijas tiesiskumu, ar kuru 2007.gada septembrī Loskutovs tika atstādināts no KNAB priekšnieka pienākumu pildīšanas.

Tiesas sēde šajā lietā plānota plkst.10.30, liecina AT sniegtā informācija.

Loskutovs administratīvajā tiesā apstrīdēja toreizējā premjera lēmumu par viņa atstādināšanu no amata, kas izrietēja no Kalvīša rezolūcijas Valsts kancelejas vadītājai Guntai Veismanei un kurā bija teikts, ka pret Loskutovu ierosināta disciplinārlieta un līdz tās izmeklēšanas procesa beigām KNAB priekšnieks tiek atstādināts no amata pienākumu izpildes. Viņš lūdza minēto rezolūciju atcelt.

Administratīvā apgabaltiesa, līdzīgi kā vēl gadu iepriekš Administratīvā rajona tiesa, 2010.gada 29.novembrī noraidīja Loskutova pieteikumu par mantisko zaudējumu, morālā kaitējuma, kā arī ar juridisko pakalpojumu saņemšanu saistīto izdevumu atlīdzināšanu. Viņš spriedumu pārsūdzēja.

2008.gadā valdības izveidotā komisija, kas vērtēja KNAB priekšnieka atbilstību amatam, secināja, ka Loskutovs pienācīgi nenovērtēja Valsts kontroles norādītās nepilnības un ar KNAB Slepenības nodrošināšanas nodaļu saistītos riskus, atkārtoti atliekot audita veikšanu šajā nodaļā.

Loskutovs nenodrošināja visaptverošas un efektīvas iekšējās kontroles sistēmas par kriminālprocesos izņemto un biroja slepenības režīmā nodrošināšanas nodaļas glabāšanā nodoto naudas līdzekļu uzskaiti un saglabāšanu, secināja komisija. Rezultātā no KNAB pazuda 135 500 latu. Šī summa pazudusi 11 lietās, no kurām lielākā daļa bija jau izskatītas.

Pēc komisijas ziņojuma uzklausīšanas valdība nolēma Saeimu rosināt lemt par Loskutova atbrīvošanu no amata, un Saeima 2008.gada 29.jūnijā nobalsoja par Loskutova atbrīvošanu no KNAB priekšnieka amata.

Loskutovs vērsās Administratīvajā rajona tiesā, taču tiesa atteicās pieņemt izskatīšanai viņa iebildumus pret valdības lēmumu ierosināt Saeimai viņu atbrīvot no amata.

Administratīvās rajona tiesas lēmumu atstāja spēkā arī Administratīvā apgabaltiesa. Apgabaltiesas lēmums patlaban ir stājies spēkā.

10.Saeimas vēlēšanās Loskutovs kandidēja partiju apvienības "Vienotība" sarakstā Latgales vēlēšanu apgabalā un ieguva 26 611 vēlētāju atbalstu iekļūšanai parlamentā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas