Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Senioru mājsaimniecībās arvien aktīvāk internetu lieto naudas transakcijām

Gan senioru, gan Latvijas kopējo mājsaimniecību iedzīvotāji internetu visbiežāk lieto norēķiniem internetbankā un specializētajos norēķinu portālos. To pavada vajadzība sekot līdzi jaunumiem un notikumiem, kā arī nepieciešamība pēc uzziņām un informācijas meklēšanas, liecina Lattelecom pētījums.
Trīs ceturtdaļās senioru mājsaimniecību internetu lieto norēķiniem internetbankā un specializētajos portālos. Gandrīz tikpat bieži internets ir nepieciešams, lai sekotu līdzi jaunumiem, savukārt 70% - uzziņām un informācijas meklēšanai. 2015. gadā sociālos tīklus regulāri lieto jau katrā otrajā senioru mājoklī, kamēr Latvijas mājsaimniecībās kopumā – 63%.

"Salīdzinot ar 2014. gadu, senioru mājsaimniecībās arvien vairāk internetu lieto naudas transakcijām, kas ir būtisks rādītājs informācijas sabiedrības attīstībā. Par 7% ir pieaugusi interneta izmantošana norēķiniem internetbankā un specializētajos norēķinu portālos. Jau katrā piektajā senioru mājsaimniecībā internetu izmanto arī preču un pakalpojumu iegādei, kas ir par 40% vairāk nekā iepriekšējā gadā,” stāsta Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

Seniori, kuri datoru un internetu vēl nelieto, bet būtu ieinteresēti to apgūt, uzskata, ka tas ļautu ietaupīt laiku, izmantojot uzziņas iespējas (70% senioru). Divas trešdaļas senioru uzskata, ka ar internetu varētu ātrāk, ērtāk un lētāk apmaksāt rēķinus, savukārt 61% uzskata, ka tas ļautu ietaupīt laiku, veicot ikdienas darbības sev ērtā laikā.

Kopš 2008./2009.mācību gada, kad Lattelecom sāka Pieslēdzies, Latvija! iniciatīvu, ar pašvaldību un skolu atbalstu apmācīti jau vairāk nekā 28 tūkstoši senioru no 50 gadu vecuma. Lai arī reģistrācija kursu apguvei ir noslēgusies, mācības joprojām norisinās Rīgā un Liepājā, savukārt Daugavpilī, Rēzeknē, Jēkabpilī, Jelgavā un Cēsīs šī gada mācības ir noslēgušās. Pieslēdzies, Latvija! septītajā mācību gadā iniciatīvas realizācijā iesaistīta Rīgas Aktīvo senioru alianse (RASA). Biedrības biedri reģistrē iniciatīvas dalībniekus, koordinē mācību grupas un nodrošina mācības Rīgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas