Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Sestdien fotoradari uz Latvijas ceļiem pārtrauks fiksēt pārkāpumus

Sestdien, 29.septembrī fotoradari uz Latvijas ceļiem pārtrauks darboties. Tas gan nenozīmē, ka autovadītāji varēs pārsniegt ātrumu neriskējot ar sodu, jo uz Latvijas ceļiem atgriezīsies policisti. 

Ja pāris dienu laikā vienošanās starp Iekšlietu ministriju un SIA V-Traffic par fotoradaru izmantošanu netiks panākta, tad sestien ar ātruma pārsniedzēju ķeršanu atkal nodarbosies policisti, ceturtdien vēsta laikraksts Dienas bizness (DB).

Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis DB norādīja, ka policija, sākot fotoradaru projektu, pārorientēja savu darbību.Proti, pirms tam aptuveni 30% no Ceļu policijas darba tika vērsti uz ātruma kontroli. Pēc fotoradaru ieviešanas tas novirzīts uz patrulēšanu un citu funkciju veikšanu. Šobrīd plānots, ka pārejas periodā, kamēr fotoradari uz Latvijas ceļiem nefiksēs pārkāpumus, policijas darbs tiks pārstrukturizēts atpakaļ uz ceļiem, lai netiktu pārtraukta ātruma kontrole.

Uz jautājumu, vai tas varētu prasīt papildu līdzekļus, I. Ķuzis atbildēja, ka ne. Runājot par pārmetumiem, ka Valsts policija, iespējams, vilcinājusies ar līguma laušanu, Valsts policijas priekšnieks norāda, ka tika stingri ievēroti līguma nosacījumi, lai vēlāk nebūtu tiesu darbu vai kāda piedziņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas