Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

SIF: Saliedētā sabiedrībā visiem nav jādomā vienādi, bet jājūtas droši

Saliedēta sabiedrība ir kā ģimene, kurā visiem nav jādomā vienādi, bet vienlaikus tajā ir jājūtas droši, sacīja Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) vadītāja Zaiga Pūce, atklājot konferenci Sabiedrības saliedētības radars.

Saskaņā ar jauno sabiedrības saliedētības pētījumu Latvijas iedzīvotāji visvairāk uzticas savai ģimenei, un Pūce aicināja paskatīties uz sabiedrību analoģiski.

"Ģimenē var rasties domstarpības, viedokļi var atšķirties, bet visus vieno tas, ka katrs jūtas gaidīts un drošībā. Ar sabiedrību ir līdzīgi," sacīja Pūce.

Viņa uzsvēra, ka sabiedrības saliedētība veidojas mijiedarbībā starp valsti, sabiedrību un indivīdu, kurā katram ir savi pienākumi. Valstij jānodrošina kvalitatīvi pakalpojumi, sabiedrībai jābūt atbalstošai, empātiskai, un ir jābūt arī indivīda personīgajai vēlmei iekļauties, cienīt noteikumus, likumus, tradīcijas.

LETA jau ziņoja, ka šodien notiek SIF organizēta konference "Sabiedrības saliedētības radars", kurā prezentē jaunu pieeju, lai iegūtu salīdzināmus rādītājus par Latvijas sabiedrības saliedētības līmeni.

Kā iepriekš intervijā aģentūrai LETA pastāstīja Pūce, līdz šim sabiedrības saliedētība tika skatīta no etniskā aspekta, un galvenais pieturas punkts bija saliedētības pamatnostādnes, kurās bija trīs galvenie kritēriji - piederības sajūta valstij, valsts valodas zināšanas un tās lietošana, kā arī vienota sociālā atmiņa, bet iztrūka visaptveroša, kopā savelkoša skata uz saliedētību.

"Tāpēc mēs izpētījām, kā uz saliedētības jautājumiem skatās citur pasaulē, un tagad mūsu trīs lieli pīlāri ir identitātes un piederības sajūta, sociālās attiecības un ekonomiskā solidaritāte," iepriekš intervijā aģentūrai LETA pastāstīja SIF vadītāja.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas