Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +24 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Siksnis pieteiksies LR ģenerāldirektora amatam

Pašreizējais Latvijas Radio (LR) ģenerāldirektora pienākumu izpildītājs Jānis Siksnis pieteiksies konkursam uz sabiedriskā radio vadītāja amatu, apliecināja Siksnis.

"Plānoju piedalīties konkursā un pašlaik neredzu iemeslus, kas man varētu likt pārdomāt," apstiprināja Siksnis.

Pēc ilggadējā LR vadītāja Dzintra Kolāta pāriešanas darbā uz Latvijas Televīziju radio ģenerāldirektora pienākumus tika uzticēts veikt līdzšinējam radio Ziņu dienesta vadītājam Siksnim. Mēnesis prokūrista amatā viņam devis pārliecību, ka pienākumos nav nekā tāda, ar ko viņš nevarētu tikt galā.

"Tas būtu loģisks līdzšinējās karjeras nākamais solis, bet pats galvenais pārliecība, ka Latvijas Radio ir viens no svarīgākajiem medijiem valstī, kam ir lielas iespējas attīstīties, sastopoties ar jaunajiem ļoti interesantajiem izaicinājumiem," norādīja Siksnis.

Konkurss uz LR ģenerāldirektora amatu beigsies 6.janvārī, un Nacionālajā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomē (NEPLP) aģentūra BNS uzzināja, ka pagaidām materiālus par radio darbību izņēmis viens interesents.

Pretendentu atlasē NEPLP vērtēs politisko neitralitāti, izglītību, iepriekšējo darba pieredzi, it īpaši uzņēmumu vadīšanā, praktiskās darba iemaņas, īpaši prasmi analizēt finanšu ziņojumus.

Pretendentiem jāiesniedz arī LR turpmāko piecu gadu mērķu programma, kurā jāiekļauj savs skatījums par LR misiju, finansiālā stāvokļa novērtējums, nacionālā pasūtījuma veidošanas principi un vienota medija izveide, kā arī citi jautājumi.

Pēc kandidātu atlases pretendentus, kas atbilst nolikumā iekļautajām prasībām, uzaicinās uz interviju. NEPLP par kandidātiem balsos, un LR valdes loceklis tiks iecelts ar NEPLP locekļu kvalificēto balsu vairākumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas