Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

"Simtlatnieki" vēl vajadzīgi

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) informē, ka sadarbībā ar Latvijas pašvaldībām šī gada pirmajos desmit mēnešos pagaidu sabiedriskā darba programmā iesaistīti 10 548 bezdarbnieki, izveidojot 2936 darbvietas. Iniciatīva pēc būtības ir tā sauktās simtlatnieku programmas pēctece, un vienu cilvēku par 150 eiro mēnesī nodarbina ne ilgāk kā četrus mēnešus. Pēc gada uz pagaidu darbvietu var pretendēt atkal. Rīgā, kur bezdarba līmenis ir 4,9%, izveidotas 300 vietas, savukārt Rēzeknē, kur rādītājs sasniedz 15,2% un ir augstākais lielo pilsētu vidū, izveidotas 100 vietas, piektdien vēsta laikraksts Diena.

Skaidrojot, kāpēc programma joprojām ir vajadzīga un noderīga arī pēckrīzes laikā, Labklājības ministrijas Darba tirgus politikas departamenta direktors Imants Lipskis norāda, ka "Rīgai, iespējams, tā nav aktuāla", taču reģionos ar augstāku bezdarba līmeni, īpaši Latgalē, vēl joprojām to vajag, jo "diemžēl ekonomika neattīstās tik strauji, kā mēs bijām cerējuši". Uz jautājumu, kāpēc tādā gadījumā pagaidu darbvietu Rīgā ir vairāk nekā Rēzeknē, viņš atbild, ka Rīga var atļauties maksāt lielāku līdzfinansējumu programmas īstenošanai, bet sola, ka mērķis ir šo programmu vairāk virzīt uz Latgali.

Lipskis informē, ka programmu finansē no valsts budžeta. Nākamgad programmā cer ieguldīt vairāk līdzekļu, lai Latgalē, arī Rēzeknē, varētu radīt vairāk pagaidu darbvietu. Ilgākā periodā tomēr programmai pakāpeniski veltīs arvien mazāk līdzekļu, jo jāspēj radīt pastāvīgas darbvietas.

Lipskis Dienai stāsta, ka programma ir laba, jo alga ir "salīdzinoši zema, tas cilvēkus motivē meklēt kaut ko labāku". Tomēr NVA dati rāda – pēc piedalīšanās programmā šī gada desmit mēnešos pastāvīgu darbu izdevies atrast tikai 1182 cilvēkiem.

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena piektdienas, 9.decembra, numurā!

Top komentāri

Skolnieciņš-Vislatvijas dievība
S
Dārgie tautieši, es jūs aicinu nebaidīties, bet pretoties vergturiem un kangariem! Tikai vienota tauta ir spēks! Pavisam nesen Latvijā notika simtslatnieku programma, cilvēki pat ar maziem bērniem saņēma sākumā 138,89€ un vēlāk 111,11€ par pilnu slodzi jeb 40h darba nedēļā. Valsts pieņēma šādu projektu. Es pieprasu, lai iesaistītajām personām valsts atmaksā atņemto naudu! Cīnisimies! Cīņa! Es nodirsīšu Latviju internetā, tik ilgi, kamēr valsts man atmaksās parādu! ®Skolnieciņš ©Skolnieciņš 1999-bezgalība :-( [Esmu īsts latvju skolēns!] Skolnieciņš™ P.S. Simtslatniekos pavadītais laiks netiek ieskaidīts darba stāžā, jo valsts nemaksāja nodokļus. Šīs algas ir bruto, no tām nav maksāti nodokļi. Šis projekts notika visās pašvaldības, sociālais dienests zin par šo nejēdzību. Nedrīkst maksāt mazāk par minimālo algu! #SIMTSLATNIEKI
Skolnieciņš
S
Simtlatnieku programma ir latviešu tautas genocīds! Simtlatnieku programma ir ņirgāšanās par cilvēkiem! #Simtlatnieki #SociālāNoslāņošanās #Neoklaušas #Neofeodālisms #SimtlatniekuProgramma #Simtlatnieks #TrūcīgāStatuss #Nabadzība Cieņā, Skolnieciņš ©Skolnieciņš 1999-bezgalība :-(
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas