Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Sinoptiķi: Iespējamie radioaktīvie putekļi no Černobiļas neradīs draudus Baltijai

Tuvākajās dienās gaidāmie vēji varbūtējos radioaktīvos putekļus no slēgtās Černobiļas atomelektrostacijas (AES) zonas nenesīs uz Baltijas valstu pusi un tie galvenokārt paliks Ukrainā, liecina sinoptiķu prognozes.

Piektdien naktī un no rīta reģionā, kur atrodas Černobiļas AES, pūtīs lēns līdz mērens dienvidu vējš, kas iespējamo radioaktīvo piesārņojumu nestu uz Baltkrievijas pusi.

Piektdien dienas laikā gaidāms dienvidrietumu vējš, kas vakarā pāries rietumu vējā, naktī uz sestdienu - ziemeļrietumu vējā. Sestdien šajā reģionā pūtīs mērens ziemeļu vējš.

Atbilstoši pašreizējām prognozēm svētdien, pirmdien un otrdien vējš mēreni stipri pūtīs no ziemeļaustrumiem, dažās turpmākajās dienās dominēs lēni ziemeļu vēji.

Līdz ar to varbūtējie radioaktīvie putekļi izplestos pār Ukrainu, tie var sasniegt Moldovu un Rumāniju, bet pārējā Eiropa nebūs apdraudēta.

Reaģējot uz ziņu par Krievijas spēku ieņemto Černobiļas AES, Valsts vides dienesta Radiācijas drošības centrs informē, ka Latvijā patlaban nav radiācijas drošības apdraudējuma.

Centrs turpina uzraudzīt situāciju, novērojot radiācijas monitoringa staciju mērījumus Latvijā un citās valstīs, liecina dienesta paziņojums sociālajā tīklā "Twitter".

Jau ziņots, ka Krievijas karaspēks no Baltkrievijas teritorijas iegājis slēgtās Černobiļas AES zonā, paziņojis Ukrainas Iekšlietu ministrijas padomnieks Antons Heraščenko.

Heraščenko savā "Telegram" kanālā pavēstījis, ka Ukrainas nacionālā gvardes karavīri, kas apsargā nedrošo radioaktīvo atkritumu glabātavu, izrāda sīvu pretestību uzbrucējiem.

Heraščenko brīdināja, ka gadījumā, ja kodolatkritumu krātuve tiks iznīcināta uzbrucēju artilērijas triecienu rezultātā, radioaktīvie putekļi var aptvert Ukrainas, Baltkrievijas un Eiropas Savienības valstu teritorijas.

Viso pilsētām

pari

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas