Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Šis septembris bijis otrais siltākais novērojumu vēsturē

Šā gada septembra vidējā gaisa temperatūra Latvijā sasniedza +14,6 grādus, kas ir 2,9 grādi virs mēneša normas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija. Tādējādi pagājušais mēnesis kļuvis par otro siltāko septembri novērojumu vēsturē, atpaliekot vienīgi no tālā 1934. gada, kad rudens pirmā mēneša vidējā gaisa temperatūra bija +15,2 grādi.

Zemākā gaisa temperatūra pagājušajā mēnesī bija nulle grādu 29. septembra rītā dažviet Vidzemē, savukārt visaugstāk - līdz +30 grādiem - termometra stabiņš pakāpās 21. septembrī Staļģenē. 19.-21. septembrī tika pārspēti teju visi mēneša otrās puses siltuma rekordi.

Vidējais nokrišņu daudzums Latvijā septembrī bija 49 milimetri, kas ir 26% zem mēneša normas. Vairāk lija valsts ziemeļos, kur nokrišņu daudzums pārsniedza 60 milimetru, Ventspils novada Irbenē sasniedzot pat 109 milimetrus, savukārt sausākais septembris aizvadīts Bauskas, Jēkabpils, Rēzeknes un Gulbenes pusē, kur mēneša nokrišņu summa bija mazāka par 30 milimetriem.

Septembra pēdējā nedēļa bija vēsa un vējaina, Kurzemes rietumu piekrastē un Vidzemes piekrastē vēja ātrums brāzmās dažbrīd sasniedza 22-29 metrus sekundē. 25. septembrī Staļģenē tika novērots sniegs, Ventspilī - sniega graudi. Tik agra snigšana šajās novērojumu stacijās reģistrēta pirmo reizi.

Jau ziņots, ka septembris Latvijā bija piektais mēnesis pēc kārtas ar vidējo gaisa temperatūru virs normas un nokrišņu daudzumu zem normas. Pašreizējās laika prognozes liecina, ka arī oktobris varētu būt sausāks un siltāks nekā parasti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas