Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Skauti un gaidas ar simboliskām vadugunīm godinās strēlniekus

No 8.janvāra līdz 10.janvārim Ložmetējkalnā norisināsies ziemas nometne Baltais vilks, kurā pulcēsies vairāk nekā 150 skauti, gaidas un jaunsargi, aģentūra LETA uzzināja Latvijas Skautu un gaidu centrālajā organizācijā.

Nometnē jauniešiem būs unikāla iespēja dzīvot ziemā trīs dienas āra apstākļos, guļot apkurināmās teltīs un pašiem rūpējoties par savu sadzīvi. Nometnes dalībnieki piedalīsies dažādās izglītojošās un praktiskās aktivitātēs ar mērķi apgūt jaunas prasmes, izaicināt sevi un uzzināt ko jaunu par Latvijas vēsturi - Ziemassvētku kaujām. Skauti un gaidas kopīgi veidos arī īpašu gaismu - vaduguņu iedegšanas akciju, tā pieminot 99 gadus kopš Ziemassvētku kaujām.

Ikviens interesents 9.janvārī, sākot no plkst.15, ir aicināts apmeklēt nometni Baltais vilks. Nometnes viesiem būs iespēja redzēt un uzzināt, kā skauti un gaidas dzīvo nometnēs, kā arī apskatīt vēstures ekspozīciju par Ziemassvētku kaujām. Plkst.17 notiks Valgundes pagasta organizētā piemiņas pasākuma atklāšana, plkst.18 tiks atklāta akcija "99 gaismas par godu Ziemassvētku kaujām", kuras laikā Ložmetējkalnā skauti un gaidas iedegs 99 zaļas uguntiņas, simbolizējot kauju laikā veiktās frontes pārrāvuma vietas.

Nometne katru gadu pulcē vairāk nekā 150 cilvēkus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas