Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Šlokenbekas dzirnavezerā joprojām ieplūst nepietiekami attīrīti notekūdeņi

Šlokenbekas dzirnavezerā joprojām ieplūst nepietiekami attīrīti notekūdeņi, LNT raidījumā _900 sekundes _atzina Tukuma novada domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Volfs

Pašlaik no Tukuma ūdens attīrīšanas iekārtām ezerā ieplūst notekūdeņi, kuros skābekļa daudzums ir 4,4 miligrami litrā, bet esot nepieciešams vismaz seši milgrami.

Pašvaldības pārstāvis atzina, ka no diviem lielākajiem rūpniecisko notekūdeņu novadītājiem uz attīrīšanas iekārtām, SIA Puratos Latvia ir pilnībā pārtraucis notekūdeņu novadīšanu. Savukārt Tukuma ūdens nav samazinājis notekūdeņu daudzumu, kas nonāk attīsrīšanas iekārtās.

Volfs uzskata, ka pašvaldībai būtu jāturpina noteiktais ārkārtas stāvoklis vēl vismaz desmit dienas.

Kā ziņots, pirmdien Tukuma novada pašvaldībā notiks sapulce, lai spriestu par vajadzību pie Šlokenbekas dzirnavezera pagarināt ārkārtas stāvokli, kam šodien beidzas iepriekš izsludinātais termiņš. Tukuma novada domes priekšsēdētājs Ēriks Lukmans (Tukuma pilsētai un novadam) plkst.17 sniegs preses konferenci par vides situāciju novadā.

Ūdens piesārņojuma dēļ Tukuma attīrīšanas iekārtās Tīle un Slocenes upē noteikts ārkārtas stāvoklis, kas turpinās līdz 20.jūlijam. Ārkārtas stāvokli Tukuma novada dome izsludināja pagājušajā piektdienā, 10.jūlijā, saistībā ar piesārņojumu Tukuma novada Šlokenbekas dzirnavezerā, no kura dažu dienu laikā tika izceltas četras tonnas beigtu zivju.

Iepriekš jau ziņots, ka piesārņojuma seku novēršanai Šlokenbekas dzirnavezerā būs nepieciešami "daži desmiti" tūkstošu eiro, pēc tikšanās ar Tukuma domes pārstāvjiem un uzņēmējiem žurnālistiem atzina vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (NA).

Kā pēc sēdes stāstīja Lukmans, dome kopā ar Engures novada pašvaldību patlaban strādā pie projekta, lai visā "ķēdē" - Šlokenbekas dzirnavezerā, Valguma un Kaņiera ezeros - izpētītu situāciju un sagatavotu priekšlikumus tālākai rīcībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas