Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

SM budžetā nākamgad autoceļu nozarei paredzēti 334,5 miljoni eiro

Satiksmes ministrijas (SM) budžetā nākamgad autoceļu nozarei paredzēti 334,5 miljoni eiro, aģentūru LETA informēja ministrijas pārstāvji.

Ministrijā arī norāda, ka minētie 334,5 miljoni eiro ir 42% no kopumā nākamajā gadā SM piešķirtā finansējuma.

SM pārstāvji min, ka finansējums paredzēts autoceļu būvniecībai un uzturēšanas darbiem, pasākumiem drošības un piekļūstamības uzlabošanai, nodrošinot kvalitatīvu piekļuvi izglītības un medicīnas iestādēm, kā arī mikromobilitātes veicināšanai.

Vienlaikus nākamgad plānoti ceļu būvniecības darbi, īstenojot Administratīvi teritoriālo reformu un nodrošinot iedzīvotāju piekļuvi jaunajiem administratīvajiem centriem. Būvniecības darbiem paredzēti 47 miljoni eiro no Atveseļošanās fonda.

Tāpat SM atzīmē, ka liela uzmanība būs veltīta neaizsargātāko ceļu satiksmes dalībnieku drošības uzlabošanai, izbūvējot veloceļus un gājēju ceļus. Plānoti darbi ceļu posmos, lai palēninātu satiksmi, bīstamāko manevru - kreiso pagriezienu - samazināšana, tiešu konfliktu likvidēšana - divlīmeņu krustojumu izveide.

Tāpat viens no pasākumiem ceļu satiksmes drošības uzlabošanai ir vidējā ātruma mērīšanas ierīču darbības nodrošināšana uz valsts ceļiem, kas jau tiek īstenota 16 ceļu posmos.

Savukārt satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P) atzīmē, ka SM prioritāte ir ceļu satiksmes drošības uzlabošana.

"Budžeta ietvaros meklēsim iespējas pārdalīt piešķirto finansējumu, novirzot to pasākumiem ceļu satiksmes drošības uzlabošanai, cilvēku ar invaliditāti mobilitātes un piekļūstamības veicināšanai. Tāpat, atbalstot zaļo kursu, turpināsim attīstīt velo ceļus, lai veicinātu drošu mikromobilitāti," pauž Briškens.

Jau ziņots, ka SM 2024.gada budžets nozares attīstībai ir 788 miljoni eiro. Budžetā plānotie pasākumi nozares prioritātēm ir virzība uz zaļo kursu, drošības un piekļūstamības nodrošināšana, labas pārvaldības ieviešana un starptautiskās konkurētspējas stiprināšana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas