Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Smiltēns: Vēsture Baltijas valstis un Poliju allaž saved kopā

Katra no mūsu valstīm cenšas iet savu ceļu, taču vēstures līkloči mūs allaž saved kopā, mūs vieno vēsturiskā pieredze, kopīgas uzvaras un kopīgas traģēdijas, Varšavā uzsvēris Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns (AS).

Aģentūru LETA Saeimas Preses dienestā informēja, ka Polijas galvaspilsētā pulcējušies Baltijas valstu un Polijas parlamentu priekšsēdētāji, lai stiprinātu reģiona sadarbību laikā, kad Eiropas drošības sistēma saskaras ar nebijušiem izaicinājumiem.

Saeimas priekšsēdētājs, Igaunijas parlamenta priekšsēdētājs Jiri Ratass, Lietuvas parlamenta priekšsēdētāja Viktorija Čmilīte-Nilsena un Polijas Republikas Sejma maršale Elžbeta Viteka Varšavā pieņēma kopīgu paziņojumu, iezīmējot turpmākās sadarbības perspektīvas. Tikšanās laikā pārrunāts atbalsts Ukrainai, kopīgās aizsardzības stiprināšana un enerģētiskas drošības jautājumi.

Smiltēns uzsvēra, ka ir daudz jautājumu, kuros četrām valstīm ir vienprātība. ''Mums ir pārliecība, ka Krievijas veiktie noziegumi Ukrainā nedrīkst palikt nesodīti, mēs kopīgi strādāsim, lai pārliecinātu citas valstis šo noziegumu izmeklēšanai organizēt starptautisku tribunālu,'' sacīja Smiltēns.

''Mūsu valstis viennozīmīgi redz Ukrainas nākotni Eiropas Savienībā un NATO. Ukrainas armija patlaban ir viena no spēcīgākajām Eiropā, rūdīta cīņās pret asiņainu agresoru. Ukrainas dalība aliansē spēcinās Baltijas drošību un stiprinās visu NATO. Mēs kopīgi vērsīsimies pie kolēģiem Eiropā un otrpus okeānam, lai šāda izpratne vienotu pēc iespējas vairāk sabiedroto, uzsvēra E. Smiltēns. Tāpat mūsu drošībai svarīgi panākt pēc iespējas drīzu Somijas un Zviedrijas pievienošanos NATO. Runājot vienā balsī, mūs pasaulē sadzird labāk,'' pauda Saeimas priekšsēdētājs.

Ļoti būtiska arī reģiona enerģētiskā drošība, un aktuāla ir pēc iespējas ātrāka elektroenerģijas savienojuma izveidošana starp Poliju un Lietuvu, kas ļautu Latvijai iegūt neatkarību no BREL tīkla, kas savieno Krieviju, Baltkrieviju un Baltijas valstis, uzsvēra Saeimas priekšsēdētājs.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas