Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Sociālie partneri: Ķīļa reformām trūkst konkrēta piedāvājuma

Patlaban vēl trūkst konkrēta piedāvājuma izglītības un zinātnes ministra Roberta Ķīļa reformām, tā izglītības ministra iecerētās pārmaiņas komentē Latvijas Radio aptaujātie ministrijas sociālie partneri un sadarbības organizācijas.

Radio ziņo, ka, viņuprāt, publiskajā telpā R.Ķīlis piedāvā dažādas idejas, ko vajadzētu mainīt skolā, tomēr trūkst skaidrojuma, kā tas varētu notikt. Skolu un augstskolu pārstāvji cer, ka atbildes uz saviem jautājumiem saņems darba grupās, ko tuvākajā laikā veidos Izglītības un zinātnes ministrijā.

Izglītības darbinieku arodbiedrība aicina ministru R.Ķīli tā vietā, lai tracinātu skolotājus ar dažādiem reformu paziņojumiem, vairāk skaidrot, kas un kāpēc izglītības sistēmā tiks mainīts. Skolas direktoru asociācijas pārstāve Ineta Tamane pievienojas kolēģiem, jo uzskata - kamēr R.Ķīļa reformām nav izsvērti visi par un pret, izraut atsevišķas lietas no konteksta nav prātīgi.

Lielāku skaidrību izglītības reformām gaida arī Latvijas pašvaldību savienība, kuras viedoklis būs svarīgs, lemjot piemēram par mācību gada garumu vai finansējuma modeļa maiņu, uzsver Latvijas pašvaldību savienības pārstāve Olga Kokāne. Viņa lielas cerības liek uz R.Ķīļa ieceri ministrijā veidot vairākas darba grupas, kurās ieinteresētās puses varēs apspriest ministra piedāvātās reformas. Viena būs arī par augstākās izglītības finansēšanas modeļa maiņu, un tieši šeit Rektoru padomes priekšsēdētājs Arvīds Barševskis pieļauj jau daudz konkrētākas diskusijas par reformām.

Izglītības un zinātnes ministrijas soli iesaldēt Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) projektu un no jauna izvērtēt profesionālās izglītības prioritātes Latvijas Darba devēju konfederācija atzīst par loģisku. Ministrijas sociālajam partnerim līdz šim gan nebija nojausma par problēmam, kas šajā izglītības nozarē valde, ziņo radio. Darba devēji ir arī aicināti nozaru ekspertu padomē sniegt savus priekšlikumus par reformām profesionālajā izglītībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas