Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Šoferiem sods par iebraukšanu Jūrmalā bez maksas - pat vairāki tūkstoši eiro

Strauji pieaugusi summa, kuru Jūrmala izrakstījusi soda naudās autovadītājiem, kas pilsētā iebraukuši, nesamaksājot divu eiro iebraukšanas maksu, vēsta LNT raidījums 900 sekundes. Sodu apmērs kopumā šosezon sasniedzis piecus miljonus eiro, un daudzi šoferi tagad saņem vēstules par sodiem, kas mērāmi pat tūkstošos.

Autovadītāju pārkāpumi šosezon fiksēti biežāk, jo pie iebraukšanas Jūrmalas teritorijā uzstādītas videotehniskās ierīces, kuras fiksē iebraukušo auto reģistrācijas numurus. Tos vēlāk pašvaldība salīdzina ar datu bāzi, kurā pieejami dati par transportlīdzekļiem, kuriem ir iegādāta ilgtermiņa elektroniskā iebraukšanas caurlaide.

Ir autovadītāji, kuri mēģinājuši iebraukt kūrortpilsētā bez maksas 50, 60 un pat 70 reizes.

Viņiem soda naudās var nākties samaksāt divus, trīs un pat četrus tūkstošus eiro. Viens rekordists - taksometra šoferis - šajā sezonā iebraucis pilsētā bez vienreizējās caurlaides pat 200 reizes, tātad viņam soda naudā jāsamaksā aptuveni 10 tūkstoši eiro.

Rekordists ir arī Pēteris Kamergrauzis, kurš šoruden saņēmis izsaukumu ierasties Jūrmalas pašvaldības policijā par noteikumu neievērošanu. Video piefiksēts, ka viņš bez maksas iebraucis Jūrmalā 71 reizi. Kā nosaka šīs pilsētas domes noteikumi, par katru šādu reizi piemēro  sodu 50 eiro apmērā. "Tik bieži brauc iekšā, varēja taču izsaukt to cilvēku, vai ne? Ja mēneša laikā tik un tik pārkāpumu, bet nekā. Gada beigās tikai atsūta un saskaita," telekanālam LNT neizpratni pauda autovadītājs.

Administratīvā pārkāpuma protokola noformēšanai personu, pret kuru sākta lietvedība, uzaicina uz policiju. Šobrīd noformēti jau 6000 protokoli, taču vairāki desmiti tūkstoši protokolu vēl tikai jānoformē. Jūrmalas pašvaldības policijā skaidro - no aprīļa līdz septembra beigām, kad tiek iekasēti divi eiro par iebraukšanu Jūrmalā, bez vienreizējās iebraukšanas caurlaides pilsētā dienā iebraukuši vismaz 100 autovadītāji.  "Viena daļa saka, ka nav zinājuši, otra daļa, ka ir zinājuši, bet nav ticējuši sistēmas darbībai. Bet viena daļa uzskata, ka nav jāpērk caurlaides," skaidro Jūrmalas pašvaldības policijas priekšnieka vietnieks Kaspars Platnieks.

Turklāt, pateicoties videoierīcēm, šogad kūrortpilsētas caurlaides transportlīdzekļu vadītāji pirkuši apzinīgāk. "Salīdzinot ar 2016. gadu, 200 tūkstoši caurlaižu ir nopirktas. Vienlaikus gribu izsvērt to, ka caurlaižu iegāde Jūrmalā jāveic jau 20 gadus. Diezgan daudzi sūdzas, ka pienāk sodi, ka cilvēki nav iegādājušies caurlaides, bet visiem ir zināma kārtība ilgus gadus, ka tā ir jāiegādājas, un tad sodu arī nesaņemsiet," saka Jūrmalas pilsētas domes pārstāve Zane Leite.

No visiem sodiem šobrīd samaksāta trešā daļa. 20 autovadītāji sodu piemērošanu nolēmuši apstrīdēt tiesā. 

Top komentāri

Tā ir nenormālība, kas ir jālikvidē
T
Nav normāli, ka viena pilsēta, kuras iedzīvotāji ik dienas tūkstošiem reižu bez jebkādām caurlaidēm brauc cauri Babītes novadam, kā arī braukā pa transportlīdzekļiem pārbāzto Rīgu, citiem prasa maksā par iebraukšanu savā pilsētā. Tā ir nenormālība, kas ir jālikvidē.
Vecrīgā tas murgs tika likvidēts
V
Kāpēc Jūrmalas pilsētai šāda kārtība ir atļauta?
Ko valsts izdarīs ar šiem cilvēkiem
K
Liks maksāt nenormālo sodu? Diez vai kāds no viņiem varēs tā vienkārši atpogāt dažus tūkstošus euro par pārkāpumu, kurš pēc savas būtības nemaz nav pārkāpums. Ko darīs pēc tam ? Iedos tiesu izpildītājam, kas soda naudai pa virsu uzkraus vēl savus nenormālos tarifus? Pēc tam apķīlās šo cilvēku īpašumus? Un pēc tam? Būs vēl daži cilvēki, kas ar nenormālu rūgtumu un pat naidu pametīs šo valsti? Varbūt beidzot šīs valsts pārvaldei ir jāatjēdzas?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas