Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Šogad Latvijā kartupeļu raža bijusi vidēji laba

Kartupeļu raža šogad kopumā Latvijā bijusi vidēji laba, aģentūrai LETA atzina Kartupeļu audzētāju un pārstrādātāju savienības valdes priekšsēdētājas vietnieks un konditorejas un uzkodu ražotāja Orkla Confectionery & Snacks Latvija (zīmols Ādažu čipsi) meitasuzņēmuma Latfood Agro valdes priekšsēdētājs Ilgvars Krūmiņš.

"Šogad nav rekordražu. Latvijas reģionos ražas atšķiras - dažiem raža laba, dažiem sliktāka, bet vairumam tā bija laba. Līdz ar to šogad ienākusies vidēji laba raža," sacīja Krūmiņš, piebilstot, ka arī sezona no kartupeļu audzētāju skatupunkta ir vērtējama kā normāla.

Viņš piebilda, lai gan kartupeļu ražas novākšanas sezonas sākums bija sauss un dažviet tos bija apgrūtinoši novākt - zeme bija cieta un putekļu daudz, pēcāk uznāca lietus, kas ievērojami uzlaboja ražas novākšanas apstākļus. Arī pēdējās nedēļās piedzīvotie biežie nokrišņi kartupeļu ražas vākšanai nav būtiski skādējuši. Bija saimniecības, kur ražas vākšana aizkavējās uz laukiem sakrājušās ūdens dēļ, bet kopumā šogad laika apstākļi ražas vākšanas laikā bijuši pat ļoti labi salīdzinājumā ar divu gadu senāku pagātni.

Pēc eksperta teiktā, čipsu ražošanai piemēroto šķirņu kartupeļu ražas vākšana noslēdzās jau pagājušonedēļ, lai gan atsevišķas saimniecības tos turpina vākt līdz šīs nedēļas beigām. Kopumā to ievāktie ražas apmēri un kvalitāte atbilst gaidītajai. 

Tikmēr cietes kartupeļu vākšana turpināsies vēl novembrī, kas ir ierasta prakse, jo šie kartupeļi nav domāti ilgstošai uzglabāšanai un tos uzreiz pārstrādā, sacīja Kartupeļu audzētāju un pārstrādātāju savienības valdes priekšsēdētājas vietnieks.

Kartupeļu audzētāju un pārstrādātāju savienības mērķis ir apvienot kartupeļu audzētājus un pārstrādātājus, lai koordinētu biedrības biedru savstarpējo darbību kopīgu interešu aizstāvēšanai, veicinātu sadarbību, tirgus attīstību un iekšējā tirgus aizsardzību, kā arī, lai pārstāvētu savu biedru intereses attiecībās ar valsts varas, pārvaldes un citām institūcijām Latvijā un ārzemēs, kuru darbība ietekmē biedrības biedru intereses.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas