Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Šogad Rīgas Dzemdību namā piedzimuši jau vairāk nekā septiņi tūkstoši bērnu

 Kopš 2011. gada bērnu skaits arvien pieaug. Naktī uz pirmdienu, 15. decembri, pieņemtas jau 7000. dzemdības, portālam Diena.lv pastāstīja Rīgas Dzemdību nama pārstāve Elza Lāma.

Naktī uz pirmdienu, 15. decembrī, Rīgas Dzemdību namā (RDN) pieņemtas šī gada 7000. dzemdības, tādējādi pārsniedzot kopējo pagājušā gada dzemdību un jaundzimušo skaitu.

Meitenīte piedzimusi Jevgēnijas un Pāvela ģimenē plkst. 02:15. Līdz šim brīdim šogad ir piedzimuši jau vairāk nekā 7000 mazuļi, ņemot vērā dvīņu un trīnīšu skaitu, tādējādi sasniedzot pirmskrīzes dzimstības apjomus. 

Kopš 2011. gada bērnu skaits ar katru gadu pieaug: 2011. gadā RDN piedzima 5760 bērnu, 2012. gadā - 6191 jaundzimušais, savukārt pagājušogad tika sagaidīti 6690 mazuļi. Pēdējo reizi vairāk par 7000 bērniem Rīgas Dzemdību namā piedzimuši 2008. gadā.

"Dzimstības pieaugums ir patiesi iepriecinošas ziņas," komentē Rīgas Dzemdību nama valdes priekšsēdētāja Ilze Kreicberga. "Mēs palēnām sasniedzam pirmskrīzes jaundzimušo skaitu, un ir cerības to pārsniegt tādēļ, ka Dzemdību nama absolūtais rekords ir 8826 mazuļi 1983. gadā, pirms 31 gada. Novēlam daudz prieka un izturības jaunajām ģimenēm, un ceram, ka nākamais gads visus mūs patīkami pārsteigs!"


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas