Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Šogad VID ierosinājis 21 disciplinārlietu pret dienesta darbiniekiem

Šogad piecos mēnešos Valsts ieņēmumu dienests (VID) ierosinājis 21 disciplinārlietu pret dienesta darbiniekiem, liecina VID publiskotā informācija.

No šīm lietām 11 disciplinārlietas tiek izskatītas. Pagājušā gada laikā VID ierosināja 36 disciplinārlietas pret dienesta darbiniekiem.

Šogad piecos mēnešos astoņos gadījumos VID darbiniekiem piemēroti disciplinārsodi - vienā gadījumā piemērota atbrīvošana no amata, bet septiņos gadījumos - algas samazināšana.

Pērn gada laikā tika piemēroti 33 disciplinārsodi - atbrīvošana no amata 12 gadījumos, algas samazināšana 19 gadījumos, bet rājieni - divos gadījumos.

Tāpat šogad līdz maijam ieskaitot divos gadījumos sāktas dienesta pārbaudes pret VID darbiniekiem. Pērn sāktas četras dienesta pārbaudes.

Kā ziņots finanšu ministrs Jānis Reirs (JV) uzdeva VID ģenerāldirektorei Ievai Jaunzemei sniegt sabiedrībai pilnu informāciju par atklātajiem VID amatpersonu pārkāpumiem, izmeklēšanas rezultātiem un piemērotajiem sodiem. Tāpat Jaunzemei esot jāsniedz sabiedrībai informācija par trauksmes cēlēju ziņojumu skaitu un izskatīšanas rezultātiem. Šāds uzdevums dots, ņemot vērā atklātos gadījumus par kukuļošanas mēģinājumiem VID, kā arī to, ka dienesta vadība neesot pilnvērtīgi informējusi sabiedrību par citiem noziegumiem iestādē.

Savukārt VID pārstāvis Andrejs Vaivars uzsvēra, ka sabiedrībai regulāri tiek sniegta visa informācija par pārkāpumiem VID.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas