Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Šoruden Rundāles pils muzeju apmeklējušas par aptuveni 44% vairāk skolēnu grupu

Šoruden Rundāles pils muzeju apmeklējušas par aptuveni 44% vairāk skolēnu grupu nekā pērnruden, aģentūru LETA informēja Rundāles pils muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Ruta Bemberga.

Tomēr Bemberga uzsvēra, ka šogad rudenīgais laiks ir iestājies ļoti agri un tas veicinājis kopējā apmeklētāju skaita samazinājumu salīdzinājumā ar citiem gadiem. "Ja salīdzina 2014.gada septembra un oktobra apmeklējumus ar šā gada, tad apmeklējumu skaits ir krities par 8,2%," informēja Bemberga.

Vislielākais apmeklētāju skaita pieaugums vērojams tieši vasaras mēnešos. Vasarā Rundāles pili un pils parku ir iecienījuši jaunlaulātie kā vienu no pieturas vietām, lai uzņemtu skaistas fotogrāfijas, kā arī aizvadītu laulības ceremoniju muzeja telpās vai parka teritorijā, informēja Bemberga.

Tūristu grupas, ierodoties Rundāles pils muzejā, visbiežāk izvēlas un apskata "mazo loku", daļu no muzeja pamatekspozīcijas, kā arī parku. Savukārt individuālie apmeklētāji labprāt apskata "lielo loku", visu muzeja pamatekspozīciju un pils parku.

"Līdz ar tūrisma aktīvās sezonas noslēgumu, lai veicinātu muzeja apmeklētību ārpus tās un nodrošinātu muzeja sniegto publisko pakalpojumu maksimālu pieejamību ikvienam, dodot iespēju apskatīt ekspozīciju telpas Hercogienes privātajos apartamentos, Rundāles pils muzejā no 1.novembra līdz 2016.gada 31.martam ieejas biļetēm "lielais loks" tiks piemērota 20% atlaide, informēja Bemberga.

Bemberga informēja, ka Rundāles pils muzeju aktīvās sezonas laikā visvairāk apmeklē tūristu grupas no Vācijas, Francijas un Japānas. Ļoti lielu interesi par muzeju izrāda arī kaimiņvalsts iedzīvotāji no Lietuvas. Rudenī muzeju intensīvi turpina apmeklēt individuālie tūristi no Lietuvas, kā arī tūristu grupas no Japānas un Dienvidkorejas.

Kā īpašais jaunums šogad vairāku mēnešu garumā apmeklētājiem tiek piedāvāts iepazīties ne tikai ar vāžu kolekciju, bet arī to saturu, kas pēc vēsturiskajām receptēm gatavots turpat pilī. Muzeja speciālisti pētījuši vēstures avotus un attēlus, meklējuši dažādas receptes, lai varētu izveidot vēsturiski atbilstošu smaržu maisījumu. "Dažādu augu eļļu maisījumi iegādāti ārzemēs, muzejā gatavoti arī garšvielu uzlējumi spirtā un degvīnā, kas jaukti kopā, atbilstošā aromāta pildījumu veidošanai," informēja Bemberga.

Vasarā pils pagrabstāvā darbu sāka jauna kafejnīca Ozollāde, un tā būs atvērta arī ziemā. Kafejnīcas vadītāja ar savu komandu 31.oktobrī piedāvās pavārskolu bērniem, kurā mācīs gatavot ēdienus no ķirbja un būs iespēja apskatīt sarkofāgu izstādi, informēja Bemberga.

Tāpat šobrīd dārzā sācies aktīvais lapu vākšanas laiks un rožu atlapošana pirms ieziemošanas, tāpēc parka nodaļas kolektīvs priecāsies par ikvienu palīdzīgu roku, kas vēlēsies piedalīties Rundāles pils dārza sakopšanā, informēja Bemberga.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas