Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Spiegošanā apsūdzēto LDz darbinieku atbrīvo no apcietinājuma

Par spiegošanu Krievijas labā apsūdzētais AS Latvijas dzelzceļš (LDz) ceļu meistars Aleksandrs Krasnopjorovs atbrīvots no apcietinājuma, taču viņam piemērots cits drošības līdzeklis, aģentūru LETA informēja prokurore Zinta Meija.

Drošības līdzeklis mainīts pēc apsūdzētā lūguma, un tiesa pieņēmusi argumentētu un izsvērtu lēmumu, uzskata prokurore, kura gan iebilda drošības līmeņa maiņai, jo Krasnopjorovs tiek apsūdzēts sevišķi smaga nozieguma izdarīšanā. Pašlaik apsūdzētajām piemērots aizliegums izbraukt no valsts un noteikta uzturēšanās dzīvesvietā.

Lai arī Krasnopjorovs ir nepilsonis un viņam ir atvieglots vīzu režīms ar Krieviju, Meija uzskata, ka šis aspekts nav jāuzskata par primāru.

Prokurore pastāstīja, ka lietas izskatīšana jau tuvojas noslēgumam, bet nākamā tiesas sēde notiks 2. februārī. Lieta joprojām tiek skatīta slēgtās sēdēs.

Jau vēstīts, ka lieta tiek skatīta slēgtās tiesas sēdēs, jo Meija izteica lūgumu uz tiesas sēdi kā liecinieku aicināt Drošības policijas darbinieku. Prokurore pauda, ka policista identitāte nav izpaužama, tāpēc viņa nopratināšanai varētu nodrošināt videokonferenci. Ņemot vērā, ka gan Drošības policijas darbinieka paustais, gan cita informācija, kas var izskanēt tiesas sēdē, var saturēt datus, kas aizskar Latvijas valsts intereses un nav izpaužami, lietas izskatīšanu nolemts turpināt aiz slēgtām durvīm.

Kā aģentūru LETA iepriekš informēja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Kristīne Sutugina, laikā no 2015. gada 21. oktobra līdz 2016. gada 23. septembrim apsūdzētais, būdams LDz darbinieks, Jelgavas dzelzceļa stacijas sliežu ceļu atbildības teritorijā regulāri, sistēmiski un mērķtiecīgi nodarbojās ar neizpaužamu militāra rakstura ziņu un komercnoslēpumu nelikumīgu vākšanu Krievijas uzdevumā, pēc kā iegūto informāciju nodeva Krievijā esošai kontaktpersonai.

Apsūdzētais, pārfilmējot no LDz videonovērošanas sistēmām tiešsaistes režīmā un video arhīviem, nelikumīgi ieguva ziņas par NATO militārās tehnikas pārvietošanos Latvijas teritorijā, norādīja Sutugina.

Nelikumīgi vākto, iegūto un pavairoto informāciju un neizpaužamās ziņas, apsūdzētais elektroniskā formātā nosūtīja Krievijā esošai kontaktpersonai, kas pārstāvēja un darbojās Krievijas interesēs.

Apsūdzētais bija iegādājies un savā darba vietā - LDz piederošās nedzīvojamās ēkas kabinetā, apzinoties, ka viņam nav attiecīgas atļaujas, nelikumīgi glabāja rūpnieciski izgatavotu rokas granātu sprādziena imitācijas uzspridzinātāja imitācijas daļu. Tā ir pieskaitāma pie militārās pirotehnikas un satur rūpnieciski izgatavotu svaidošo sprāgstvielu - dūmu pulveri 2,7 gramu apmērā.

Apsūdzētajam draud brīvības atņemšana līdz desmit gadiem.

 

Top komentāri

Def
D
cirks gatavais,par sevišķi smagu noziegumu noņem apcietinājumu.tad nu gaidisim nākamo zinu ka šis vairs nav atrodams valstī. laikam jau tiesnesis ar galvu nedraudzējas vai ir uzpirkts.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas