Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Sprūdžs aicina Latvijas Pašvaldību savienību uz konstruktīvu sadarbību

Patlaban ir īstais brīdis, lai valdības un pašvaldību attiecības ievirzītu konstruktīvā gultnē un gadiem ilgušo pretnostatīšanu un kritiku pārvērstu pragmatiskā sadarbībā, uzrunā Latvijas Pašvaldību savienības kongresā piektdien, 9. augustā, teica vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs.

Jau ziņots, ka piektdien Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) kongresā, kas notiek Aucē, par priekšsēdi atkārtoti ievēlēts Andris Jaunsleinis.

Par A.Jaunsleini nobalsoja 164 no 167 delegātiem. A.Jaunsleinis Latvijas Pašvaldību savienību vada jau vairāk nekā divdesmit gadus - kopš 1993.gada.

E.Sprūdžs atzina, ka valdība, ministrija un arī viņš pats ir saņēmis gan konstruktīvu kritiku no pašvaldību un to organizāciju puses, gan tā bijusi atrauta no būtības un drīzāk sakņojusies politiskās norisēs.

"Šāda pieeja neuzlabo pašvaldību situāciju, neatrisina problēmas, bet reizēm pat attālina pozitīvu iznākumu. Valdības un Latvijas Pašvaldību savienības attiecības nav vieta, kur veidot vēl vienu pozīcijas un opozīcijas fronti. Tām jābūt pragmatiskām un konstruktīvām - uz valsts attīstību un sadarbību vērstām," uzrunā pašvaldību vadītājiem teica ministrs.

E.Sprūdžs pauž cerību, ka jaunais pašvaldību sasaukums un vadības pārvēlēšana LPS iezīmēs šo pagrieziena punktu un atzīmē, ka viņa kā vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra durvis vienmēr ir atvērtas novadu un pilsētu pārstāvjiem.

Ministrs norādīja, ka līdz šim attiecības ar lielāko daļu pašvaldību vadītāju veidojušās ļoti konstruktīvi un bieži vien ar ministra un ministrijas iesaisti ir izdevies atrisināt iepriekš iestrēgušus jautājumus, taču attiecībās ar pašvaldību organizācijām ir vajadzīgi uzlabojumi.

LPS kongresa laikā Aucē ministrs tikās ar virkni novadu un pilsētu domju priekšsēdētāju, lai pārrunātu konkrētu projektu virzību, un informēja arī par ministrijas galveno prioritāti nākamā gada budžetam – mērķdotācijas investīcijām tajos novados, kas nav reģionālas vai nacionālas nozīmes attīstības centri.

Ministrs aicināja pašvaldības aktīvi iesaistīties, lai šis atbalsta instruments spētu veiksmīgi darboties un tajā ar katru gadu varētu piesaistīt arvien lielāku finansējumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas