Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Sprūdžs: Deputātu atbalsts kriminālvajātiem deputātiem ir ļoti uztraucošs signāls

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs ir gandarīts par tiem Reformu partijas, Vienotības un Nacionālās apvienības deputātiem, kuri nobalsoja "par" pašvaldību deputāta pilnvaru ierobežošanu, ja pret viņu sākta kriminālvajāšana par smagu vai sevišķi smagu noziegumu. Viņš atzina, ka tas, ka vairākums Saeimas deputātu pauda atbalstu kriminālvajātiem deputātiem, ir nepatīkams un ļoti uztraucošs signāls.

Jau ziņots, ka Saeimas vairākums šodien noraidīja priekšlikumu ierobežot pašvaldību deputāta pilnvaras, ja pret viņu sākta kriminālvajāšana par smagu vai sevišķi smagu noziegumu.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs E.Sprūdžs ceturtdien atrodas Stokholmas/Bāzeles/Roterdamas konvenciju sanāksmē, Ženēvā, kur notiek diskusijas par vides nozares attīstību atkritumu apsaimniekošanas un ķīmisko vielu izmantošanas ierobežojumu jautājumos, klātesot visu ANO valstu vides ministriem un nozares ekspertiem, taču, protams, tika informēts par balsojumu Saeimā par grozījumiem  pašvaldību deputātu statusa likumā.

E.Sprūdžs  atgādina, ka jau iepriekš viņš ir norādījis – šis balsojums ir lakmusa papīrs, kurš izgaismo katras partijas godīgumu un katra atsevišķa deputāta spēju sabiedrības intereses likt augstāk par personīgo labumu.

"Var jau, protams, kārtējo reizi meklēt dažādas juridiskas nianses, attaisnojumus un argumentus, bīdīt komatus un punktus šurpu turpu, taču politiķiem ir jāspēj saprast, kad ir jāsaņem drosmi, jāpaskatās pāri savām bailēm, personīgajām interesēm un stipendijām un jāpieņem izšķirīgus lēmumus sabiedrības labā," sacīja ministrs.

Ministrs jau iepriekš uzsvēra, ka Saeimas deputāti, kas neiestājas par kriminālvajātu deputātu atstādināšanu no pienākumu pildīšanas līdz tiesas lēmuma pieņemšanai, atzīst par normālu, ka kādā no Latvijas pašvaldībām lēmumus par visu iedzīvotāju interesēm pieņem persona, kas atrodas par smagiem vai sevišķi smagiem noziegumiem apsūdzētas personas statusā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas