Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Sprūdžs konsultatīvajā padomē uzaicinājis arī Zalānu un Kučinski

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (ZRP) izveidojis konsultatīvo padomi, kas trešdien sanāks uz pirmo sēdi. Tajā ministrs uzaicinājis arī savus priekštečus, bijušos Tautas partijas biedrus Edgaru Zalānu un Māri Kučinski, kurš tagad ir Lielo pilsētu asociācijas padomnieks. Citiem ministriem ir ārštata padomnieki, E. Sprūdžs tā vietā nolēma veidot padomi, ar kuru konsultēties par aktuāliem ministrijas darba kārtības jautājumiem.

Padomē uzaicināta arī bijusī Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Kukute, pašvaldību finanšu izlīdzināšanas sistēmas eksperte Inga Vilka, Latvijas Pašvaldību savienības padomnieks Māris Pūķis.

Tajā iecerēts iekļaut vēl vairākus savu jomu ekspertus, piemēram, vides speciālistus. Ministrs ir pārliecināts, ka šī padome varētu darboties efektīvāk nekā ārštata padomnieku korpuss, «kuram algu nemaksā un līdz ar to nevar uzdot nekādus darbus».

E. Zalāns, kurš jau ticies ar ministru, Dienai atzina, ka, viņaprāt, E. Sprūdžs «iet pareizu ceļu, mēģinot stiprināt savu komandu». Lai gan ministrs pirmo padomes tikšanos plānojis veltīt reģionālās attīstības jautājumiem, ļoti iespējams, ka viņš vēlēsies pārrunāt arī šābrīža aktualitāti - Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas reorganizāciju. To bija iecerēts pabeigt līdz 2. aprīlim, bet otrdien E. Sprūdžs Dienai atzina, ka tik īsā laikā to tomēr nebūšot iespējams īstenot, jo civildienestā pastāv ļoti sarežģīta normatīvo aktu sistēma, kas «sasien rokas», veicot reorganizāciju. Viņš atgādināja, ka Zatlera Reformu partija ir aicinājusi atteikties no civildienesta.

Uz vaicāto, cik darbinieku plānots atbrīvot, E. Sprūdžs atbildēja, ka reorganizācijas mērķis neesot kādu atbrīvot, bet gan uzlabot pārvaldes sistēmu. Viņš apstiprināja, ka valsts sekretāra vietniece un Investīciju departamenta direktore Vija Gēme iesniegusi atlūgumu.

Paredzēts, ka valsts sekretāram būs četri vietnieki, kas katrs atbildēs par savu jomu - pašvaldību un reģionālās attīstības, vides, informāciju tehnoloģiju, kā arī ES fondu un investīciju jautājumos. Uz valsts sekretāra vietnieku amatiem tiks izsludināts konkurss, no kuriem pirmais uz e-lietu valsts sekretāra vietnieka amatu beigsies jau šonedēļ.

E. Sprūdžs valsts sekretāru un viņa vietniekus redz kā savu komandu, kas būs «līdzvērtīga ministra birojam». Ministram neesot plānu mainīt valsts sekretāru. Šajā amatā ir Guntis Puķītis. Par izmaiņām departamentos vēl esot pāragri runāt, taču esot skaidrs, ka Investīciju departaments vairs pašvaldību vārdā nenodarbosies ar pašvaldību iepirkumiem, kas esot jāveic tām pašām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas