Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Sprūdžs: Ministra biroja vadītājai izmaksātā prēmija ziedota Bērnu slimnīcas remontam

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas ministra birojā pieņemts lēmums naudas līdzekļus, kas prēmijā izmaksāti biroja vadītājai Kristīnai Pelšai, ziedot Bērnu slimnīcas remontam, portālu Diena.lv informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā.

Jau vēstīts, ka vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra E.Sprūdža biroja vadītājai un draudzenei Kristīnai Pelšai aprīlī papildus atvaļinājumam un atvaļinājuma naudai piešķirta naudas balva – 1400 latu.

"Brīdī, kad parakstīju rīkojumu par prēmiju piešķiršanu ministrijas darbiniekiem, vadījos tikai pēc pierādāmiem profesionāliem kritērijiem un labas pārvaldības principiem. Tobrīd nebūt neapzinājos, ka prēmijas piešķiršana ministra biroja vadītājai Kristīnai Pelšai, kas bija tikai viena no daudziem apbalvotajiem darbiniekiem, varētu tikt uzlūkota kā ētikas normu pārkāpums," pauda ministrs Edmunds Sprūdžs (RP).

"Esmu pārliecināts, ka neesmu pārkāpis likumu par interešu konfliktu un sadarbošos ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju, lai to apliecinātu. Taču vienlaikus saprotu, ka šis notikums izraisījis negatīvas emocijas un nosodījumu daudzu acīs. Tāpēc ministra birojā pieņēmām lēmumu šos līdzekļus veltīt tiem, kam atbalsts visvairāk nepieciešams, proti, ziedot tos Bērnu slimnīcas Hematoonkoloģijas nodaļas remontam. Šodien tas tika izdarīts," stāstīja E.Sprūdžs.

Nobeigumā ministrs piebilst: "Šī notikuma sakarā vēlos atvainoties ikvienam, kam tas raisījis negatīvas emocijas, un galvenokārt mana biroja vadītājai Kristīnai Pelšai, kam manas straujās dabas dēļ bija jāpiedzīvo negatīva publicitāte. Pievienojos uzskatam, ka atalgojuma jautājums valsts pārvaldē strādājošajiem tuvākajā laikā ir jārisina. Darbiniekiem un ierēdņiem jāsaņem taisnīga atlīdzība pēc padarītā, un tad ir cerība, ka šādi notikumi neatkārtosies."

Kā ziņots, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) savas kompetences ietvaros sāka vērtēt, vai vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs ir nonācis interešu konflikta situācijā, piešķirot naudas balvu sava biroja vadītājai un draudzenei K.Pelšai.

Kā iepriekš norādīja Valsts kanceleja, analizējot E.Sprūdža rīcību, - jebkura izmaksātā summa, kas neatbilst likumā noteiktajam ierobežojumam, uzskatāma par likuma pārkāpumu un ir nosodāma, un par to atbildīgajai amatpersonai ir jāatbild likuma priekšā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

"Stūra mājas" ekspozīciju apmeklētājiem neslēgs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ir atļāvis "Stūra mājā" turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju, par diviem gadiem pagarinot termiņu, kurā mājā veicami drošības uzlaboš...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas