Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Sprūdžs reģionālās attīstības potenciālu saredz plānošanas reģionos

Esošie plānošanas reģioni ir nozīmīgi turpmākai reģionālajai attīstībai, aģentūrai LETA intervijā stāsta vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (ZRP).

Ministrs uzsvēra, ka plānošanas reģioni viennozīmīgi ir jāsaglabā un viņš ir gatavs arī iestāties par to, ka to bāzes finansējumu nedrīkst samazināt.

"Šobrīd plānošanas reģioni piesaista daudz lielāku finansējumu, nekā viņi izmaksā. Plānošanas reģioni ir nozīmīgs mehānisms turpmākai līdzsvarotai reģionālajai attīstībai, līdz ar to viņu kapacitātes mazināšana šobrīd nav manā dienaskārtībā. Tas, ko mēs aktīvi un intensīvi skatīsimies, ir kādas valsts funkcijas mēs deleģējam plānošanas reģioniem," stāstīja Sprūdžs.

Likums nosaka, ka, šīs funkcijas deleģējot, jārada vismaz 10% līdzekļu ietaupījums, līdz ar to tieši tādā griezumā var arī skatīties, domājot, kā var, decentralizējot kaut kādas funkcijas, ietaupīt naudu. "Es domāju, ka mēs runājam par vairāk nekā 10%. Es meklēšu kopā ar saviem kolēģiem iespējas to ietaupījumu padarīt lielāku. Katrā ziņā šobrīd kapacitātes vājināšana noteikti nav pieļaujama," akcentēja ministrs.

Saskaņā ar Reģionālās attīstības likumu Latvijā ir izveidoti pieci plānošanas reģioni - Kurzemes plānošanas reģions, Latgales plānošanas reģions, Rīgas plānošanas reģions, Vidzemes plānošanas reģions un Zemgales plānošanas reģions.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas