Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Steidzami plāno paplašināt mediķu loku, kas varēs strādāt NMPD brigādēs

Veselības ministrija (VM) steidzamības kārtā gatavos grozījumus, lai paplašinātu mediķu loku, kas var strādāt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD), pirmdien Ministru kabineta komitejas sēdē sacīja veselības ministre Anda Čakša (ZZS). Grozījumi noteikumos par obligātajām prasībām ārstniecības iestādēm un to struktūrvienībām varētu tikt sagatavoti līdz nākamajai nedēļai.

Čakša uzsvēra, ka problēmas NMPD Rīgas reģionā centrā vērojamas jau vairākus gadus, un šī iemesla dēļ Čakša uzstājusi, ka nepieciešams palielināt atalgojumu.

Ministre norādīja, ka kopumā mediķu atalgojums pieaudzis par 30%, tomēr NMPD tas audzis tikai par 20%. Mazāks atalgojuma pieaugums dienestā saistīts ar to, ka šajā aprēķinā ņemts vērā arī atalgojuma palielinājums NMPD brigāžu šoferiem.

Čakša ministriem skaidroja, ka lielāko trauksmi mediķu vidū radījušas bažas par to, ka atalgojuma palielināšanai nepieciešamais finansējums netiks piešķirts, tomēr Čakša norādīja, ka informatīvais ziņojums par mediķu atalgojuma palielinājumu ir sagatavots, un viņa cer, ka jaunā valdība pieņems lēmumu arī finansējumu piešķirt, īpaši tāpēc, ka priekšvēlēšanu periodā partijas uzstāja, ka mediķu atalgojuma jautājums ir prioritārs. Čakša piebilda, ka Veselības ministrija sekos līdzi notiekošajam šajā jautājumā.

Vienlaikus Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) sēdē skaidroja, ka finansējuma piešķiršana mediķu atalgojuma palielināšanai ir politisks lēmums un aicināja ministrus, kuri piedalās valdības veidošanas sarunās, aktualizēt mediķu atalgojuma palielināšanu, tiekoties ar pārējo partiju pārstāvjiem.

Kučinskis norādīja, ka informatīvais ziņojums par mediķu atalgojuma palielināšanu ir saņemts, tomēr būtu populistiski to izskatīt esošajai valdībai, proti, šādam lēmumam "nebūtu slodzes".

Tāpat pēc sēdes partiju apvienības Jaunā vienotība līderis, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens aģentūrai LETA pauda, ka viņa pārstāvētais politiskais spēks rosinās potenciālos koalīcijas pārstāvjus pārrunāt mediķu atalgojuma jautājumu un rast risinājumu.

Jau vēstīts, ka NMPD lēma izsludināt ārkārtas medicīnisko situāciju dienesta Rīgas reģionālajā centrā saistībā ar to, ka mediķi lielos apmēros pamet darbu dienestā.

Kā žurnālistiem sacīja dienesta direktore Cipule, patlaban dienestā notiek "masveida mediķu aizplūšana", kas saistīta ar mediķu neapmierinātību ar lielo slodzi un nesamērīgi mazo atalgojumu, kā arī par neskaidrību, kas ar mediķu atalgojumu notiks nākamgad.

Cipule norādīja, ka situācijas risināšanai pastiprināta uzmanība tiks pievērsta brigāžu darba plānošanai un izsaukumu šķirošanai, kas iedzīvotājiem nozīmēs biežākus atteikumus gadījumos, kad nebūs apdraudēta cilvēka dzīvība.

(pievienota 4.-7. rindkopa)

Top komentāri

>:-)
&
Dakteri nemaz tā nealkst spēlēties "šoferos " !
Andris dakteris
A
Kas labs var būt iestādē, kuru vada cilvēks, kas nekad praktiski nav strādājis ar kolektīvu. Visus gadus Cipules kundze nosēdējusi amatpersonu krēslos, neizejot no kabineta. Un te pēkšņi nākas vadīt milzīgu autoparku ar milzīgu darbinieku skaitu. Brīnos, kā vispār šī kundze varēja nonākt šajā amatā?! Un vēl viņa sāk ar ārstu- šoferu amatu apvienošanu. Absurds.
Buba
B
varbūt vienkāršāk bija budžetā ieplānot mediķiem APSOLĪTOS 20% algaspielikumu, bet Ventspils muzikas skola un citi Šahistes iemīļoti zilzemnieku projekti pagaidītu?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas