Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Stiprā vēja dēļ Ziemeļkurzemē daudzviet traucēta elektrības padeve; vējš sasniedzis Zemgali

Stiprā vēja dēļ dienas pirmajā pusē Ziemeļkurzemē šorīt tika reģistrēti avārijas elektrības apgādes atslēgumi 184 transformatoru punktos. Patlaban stiprais vējš jau ir sasniedzis Zemgales reģionu, informēja AS Latvenergo pārstāve Ivita Bidere.

Svētdien no rīta, vējam Kurzemes pusē sasniedzot vētras spēku - 27 metrus sekundē, elektroapgādes traucējumi tika konstatēti atsevišķās elektrolīnijās Ventspils, Ugāles, Valdemārpils un Talsu apkārtnē. Bojājumu skaits nav liels, taču, ņemot vērā Latvijas elektrolīniju specifiku - tās ir ļoti garas, elektroapgādes traucējumi bija aptuveni 1000 klientiem, informēja Bidere.

Iesaistot papildu brigādes, lielākā daļa avārijas atslēgumu ir novērsti. Atbilstoši Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem, līdz plkst.13 vējš no Kurzemes pārvietosies Rīgas, Bauskas, Skrīveru virzienā, sasniedzot 20 metrus sekundē.

Situācija elektroapgādē kopumā ir stabila, brigādēm operatīvi novēršot vēja izraisītos bojājumus atbilstoši tā virzībai, informēja Bidere.

Patlaban atslēgumi atsevišķās līnijās konstatēti Dobeles, Saldus apkārtnē dažiem simtiem mājsaimniecību un Jūrmalas-Ķekavas elektrolīnijā. AS Sadales tīkls brigādes strādā pastiprinātā režīmā - bojājumu novēršanā Kurzemes un Zemgales novados iesaistītas 23 brigādes.

"Situācija ir ļoti mainīga, tāpēc ir grūti pateikt, cik klientu ir palikuši bez elektrības. Katram transformatoru punktam ir pieslēgti kādi pāris simti klientu. Lielākie elektroapgādes traucējumi bijuši Ventspils, Ugāles un Valdemārpils apkārtnē" sacīja Bidere.

Viņa informēja, ka daudzās vietās elektrības apgāde jau esot atjaunota. Bidere norādīja, ka kopumā atslēgumu skaitu var raksturot kā nelielu.

Stiprā vēja un puteņa radīto postījumu novēršanai Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) glābēji līdz šim ir devušies uz desmit izsaukumiem. Liela daļa no tiem bijusi Rīgā, informēja VUGD pārstāve Inga Vetere.

Rīgā glābējiem nācies novākt koku, kas Tapešu ielā uzkritis uz tramvaja vadiem, Gunāra Astras ielā koks uzkritis uz ielas, Rudens ielā nācies aizvākt no jumta daļēji atplēstu skārda gabalu, lai tas neapdraudētu cilvēkus, bet Miera ielā - daļēji norautu vides reklāmas plāksni.

Vēja radītos postījumus glābējiem nācies novērst arī Engures novadā, kur koks uzkritis uz vadiem. Izsaukumi bijuši arī Kuldīgas, Talsu un Alsungas novados.

"Izsaukumu skaitu patlaban var raksturot kā ļoti nelielu. Tikai stiprs vējš, nekas vairāk," sacīja Vetere.

Savukārt lidostā Rīga stiprā vēja dēļ svētdien iespējamas izmaiņas lidojumu sarakstā, sacīja lidostas pārstāve Elīna Krastiņa.

Lidosta aicina pasažierus sekot līdzi informācijai lidostas mājaslapā www.riga-airport.com, zvanīt uz uzziņu dienestu 1187, vai arī vērsties savā aviokompānijā.

Jau ziņots, ka svētdienas rītā plkst.8.35 Ventspils novērojumu stacijā ziemeļrietumu vējš brāzmās sasniedza 26,4 metrus sekundē, - liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Tas ir stiprākais vējš kopš pagājušā gada gada 26.oktobra. Rīgā stiprākais vējš gaidāms dienas vidū.

(papildināta visa ziņa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas