Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Stradiņa slimnīcas Insulta vienība starptautiski novērtēta ar zelta apbalvojumu

Pagājušajā nedēļā Eiropas insulta organizācijas konferencē Gēteborgā notika Angels Awards apbalvojumu ceremonija, kur tika apbalvotas insulta vienības, kas atbilst starptautiskam ekselences līmenim pacientu aprūpē. Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) Insulta vienība saņēma augsto 1. līmeņa jeb Zelta statusa apbalvojumu, portālam Diena.lv pavēstīja PSKUS pārstāve Janita Veinberga.

Angels programma pastāv no 2016. gada un pašlaik tajā piedalās 1549 insulta vienības no Eiropas, Āfrikas un Āzijas. Stradiņa slimnīcas Insulta vienība Angels Initiative programmā piedalās tikai no 2018. gada janvāra, un iegūtais apbalvojums piešķirts par gada pirmo ceturksni. Programma izveidota ar mērķi uzlabot palīdzības sniegšanu pacientiem ar insultu Eiropā un pasaulē, lai pēc iespējas vairāk pacientu pēc insulta pārciešanas veiksmīgi atveseļotos.

"Šī starptautiskā atzinība ir visas Neiroloģijas klīnikas darbinieku sasniegums. Insulta vienības darbā piedalījušies gan pieredzējušie kolēģi, gan jaunie ārsti un rezidenti, kā arī klīnikas māsiņas un māsu palīgi. Vairāku gadu garumā ir veiktas apmācības, analizēti ārstēšanas rezultāti, izveidota pacientu uzskaites sistēma, lai mācītos no kļūdām un pilnveidotu ārstēšanas rezultātus," norāda Neiroloģijas klīnikas 20. Neiroloģijas nodaļas vadītāja, profesore Evija Miglāne.

Top komentāri

:):):):)
:
katastrofāla ir iespēja savlaicīgi nokļūt pie šiem apzeltītajiem speciālistiem Stradiņos! par mūsu speciālistu kompetenci jau neviens nešaubās!
Piekrītu
P
Insulta brigāde spēj nodrošināt dzīves kvalitātes līmeņa saglabāšanu tikai Rīgā un Pierīgā. Dziļie lauki palikuši bez slimnīcām, speciālistiem.
Trollis JT
T
Ai, vai! Kā tas iet kopā ar vaimanoloģijas (okolovsjačeskih nauk) ekspertu vērtējumu par katastrofālo medicīnu?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas