Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Straujuma par Cilinski: Atbildīgam ministram valdības lēmums ir jāpilda

Ja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Einārs Cilinskis (VL!-TB/LNNK) ir atbildīgs ministrs, viņš pildīs valdības lēmumu tās locekļiem nepiedalīties 16.marta pasākumos pie Brīvības pieminekļa, otrdien pēc valdības sēdes žurnālistiem sacīja Ministru prezidenta Laimdota Straujuma (Vienotība).

"Katram ministram ir jāuzņemas personīga atbildība par to, lai viņš izpilda valdības lēmumus. Ja ministrs ir atbildīgs, tad valdības lēmumi ir jāizpilda," teica premjere.

Par valdības lēmumu viņa jau otrdien vai trešdien informēs koalīcijas partijas. Ne visi nacionālās apvienības ministri bijuši noraidoši lēmumam. Tā pieņemšanā nevarēja piedalīties tieslietu ministre Baiba Broka, kurai vēl aizvien nav pielaides valsts noslēpumam. Savukārt kultūras ministre Dace Melbārde lēmumu atbalstījusi.

Straujuma sacīja, ka šāds lēmums pieņemts pēc tam, kad valdība uzklausīja valsts drošības iestāžu un Ārlietu ministrijas informāciju par saspringto situāciju Ukrainā, kā arī iespējamiem notikumiem 16.martā Latvijā. "Es pilnībā saprotu veterānus un viņu atbalstītājus, kas vēlas pieminēt savus kritušos biedrus. Tas ir privāts pasākums, valdība kritušos karavīrus atceras 11.novembrī Lāčplēša dienā."

Taujāta, vai jau valdības veidošanas procesā nav zinājusi, ka Cilinskis regulāri piedalās 16.marta pasākumos, Straujuma uzsvēra, ka arī fakts, ka visās valdībās bijusi neformāla vienošanās to nedarīt, iepriekš nav bijis noslēpums. Tagad vienošanās oficiāli formalizēta, ņemot vērā saspringto situāciju Ukrainā, kā arī Drošības policijas un Satversmes aizsardzības biroja sniegto informāciju.

Jau ziņots, ka valdība otrdien aiz slēgtām durvīm nolēma, ka Ministru kabineta locekļi 16.marta pasākumos pie Brīvības pieminekļa nevarēs piedalīties. Cilinskis, kurš iepriekš sacīja, ka uz šo pasākumu līdzīgi kā citus gadus dosies, valdības lēmumu neatbalstīja. Par savu tālāko rīcību informēt viņš sola preses konferencē, kas sasaukta piektdien.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas