Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Straujuma: Ukrainā beidzot jāiestājas mieram

Ceturtdien tiekoties ar Eiropadomes priekšsēdētāju Donaldu Tusku, Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība) paudusi cerību, ka Minskā notiekošās sarunas beigsies ar militārā konflikta Ukrainā izbeigšanos, aģentūru LETA informēja premjerministres preses sekretāre Aiva Rozenberga.

"Karš nedrīkst turpināties, Ukrainā beidzot jāiestājas mieram," sarunas laikā uzsvērusi Straujuma. Viņa cer, ka kopš trešdienas notiekošās sarunas beigsies ar rezultātu, kas ļaus beigt militāru konfliktu un sarunas turpmāk notiks diplomātiskā ceļā ar nelokāmu Eiropas Savienības (ES) nostāju.

Straujuma ar Tusku arī pārrunājusi turpmāko rīcību saistībā ar terorisma apkarošanu un tā cēloņu novēršanu. Viņa Tuskam solījusi, ka Latvijas prezidentūras laikā tiks strādāts pie Eiropas Savienības Pasažieru datu reģistra sistēmas ieviešanas, ES iekšējās drošības stratēģijas, Informācijas drošības direktīvas, kā arī terorisma finansēšanas sistēmu ierobežošanas.

Savukārt, pieminot eirozonas aktuālos jautājumus, premjerministre, atgādinot Latvijas pieredzi krīzes pārvarēšanā, izteikusi cerību, ka Grieķija tomēr pildīs savas uzņemtās saistības. "Latvija ir gājusi cauri milzīgām un visai sabiedrībai grūtām reformām, lai pārvarētu krīzi, nokārtotu saistības un atgrieztos pie izaugsmes, tāpēc mēs esam pārliecināti, ka arī citās valstīs tas ir iespējams, un mēs esam gatavi sniegt savu reformu pieredzi arī Grieķijai," teikusi Straujuma.

Jau ziņots, ka Ukrainas, Francijas, Vācijas un Krievijas līderi sarunās Minskā vienojušies par karaspēka un smagās tehnikas atvilkšanu, kā arī par uguns pārtraukšanu Ukrainas austrumos, sākot no 14.februāra pusnakts, ceturtdien paziņojis Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

Tikmēr Francijas prezidents Fransuā Olands paziņoja, ka sarunās panākts visaptverošs politisks risinājums un šī vienošanās dod cerību, bet viss vēl nav paveikts.

Panākta arī vienošanās par karaspēku atvilkšanu no demarkācijas līnijas, par ko tika panākta vienošanās 19.septembrī, atklāja Putins.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas