Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija
Starp prioritātēm jaunajā amatā Straume uzskaita KNAB kolektīva atjaunošanu un sašķeltības novēršanu birojā

Straume vēlas KNAB padarīt par tikpat veiksmīgi strādājošu iestādi kā MIDD

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) jaunais priekšnieks Jēkabs Straume paudis vēlmi KNAB padarīt par tikpat veiksmīgi strādājošu iestādi kā Militārās izlūkošanas un drošības dienests (MIDD). "Vēlētos dot savu ieguldījumu, pieredzi, zināšanas, lai arī KNAB padarītu par tikpat veiksmīgi strādājošu iestādi kā ir MIDD," sarunā ar žurnālistiem norādīja šodien amatā apstiprinātais biroja vadītājs.

Viņš arī uzsvēra, ka korupcija ir milzīgs ļaunums, kas visās tautsaimniecības nozarēs un sabiedrības attiecību jomās grauj konkurenci, uzņēmējdarbību un valstij liedz iekasēt nodokļus atbilstošā apjomā.

Par savām prioritātēm Straume nosaucis KNAB kolektīva atjaunošanu, sašķeltības novēršanu birojā un valsts tautsaimniecības izaugsmes veicināšanu caur korupcijas novēršanas prizmu.

Jaunais KNAB vadītājs savā dzīves aprakstā norāda, ka viņam ir izkoptas verbālās un rakstiskās komunikācijas prasmes, veicot dienesta pienākumus kā struktūrvienības vadītājam, motivējot un apmācot padotos, kā arī sadarbojoties ar citu iestāžu un struktūrvienību amatpersonām. Straume norādījis, ka starptautiskās sadarbības līmenī spējot veiksmīgi komunicēt angliski un krieviski.

Savas organizatora un vadītāja prasmes Straume vērtē kā augstas. Ilgstoši viņš vadījis 20-50 darbinieku struktūrvienību, kā arī piedalījies dažādu ar MIDD kompetenci saistītu starpiestāžu un starptautisku pasākumu organizēšanā.

1976.gadā dzimušais Straume vairāk nekā 16 gadus strādājis MIDD, no tiem desmit gadus - pārvaldes priekšnieka amatā. Pirms tam viņš strādājis Valsts policijas Organizētās noziedzības un apkarošanas birojā.

Straume darbojies kā MIDD pārstāvis NATO Pretizlūkošanas dienestā Afganistānā, Mazārešarīfā, un kā MIDD pārstāvis NATO struktūrā Beļģijā un Afganistānā, Kabulā.

Papildus akadēmiskajai izglītībai viņš ieguvis plaša spektra zināšanas sekojošos kvalifikācijas celšanas kursos ASV un NATO struktūrās.

Straume karjeras laikā saņēmis 11 apbalvojumus, kurus pasniegušas gan Latvijas, gan NATO amatpersonas.

Top komentāri

Ja tiesa atjaunos darbā Strīķi,
J
tad tā būs neiespējamā misija!
Emilija
E
Kaut kads vajprats turpinas Latvija. ES un ASV uzspizda Latvijas debilajiem, idiotiskajiem ministriem, Kanadas cibai Vikenei izvzveidot KNAB un sie kretini, ka iztapigi komunisti to ari izdarija, tacu, no sis maksligi izveidotas iestades Latvijas valstij un latviesu tautai ir tikai viens posts un zaudejumi. Latvija 80% no kopeja iedzivotaju skaita dzivo nabadziba, liela dala no tiem dzivo pusbada, slimibu nomakti, bet Latvijas banditiska politiska rezima vadoni uztur so KNAB, kurs 20 gadu laika neko nav darijis un ari nedaris, ja lidz sim nav likvideti zagli, banditi godman, lembergs, skele, kristopans, lesinskis-slesere, gailis, birkavs.....KNAB ir jalikvide un ir jaatjauno pie Latvijas policijas Ekanomisko noziegumu apkarosanas départements, tacu tas bus neizdevigs Latvijas valsts izlaupitajiem prezidentiem, ministriem, deputatiem, ieredniem, jo saja departamenta bus grutibas iebast savejos, infarmatorus, zaglus un nodevejus.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas