Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts
Ja visus pakalpojumus turpmāk sniegs tikai Strenčos, daļai Straupes Narkoloģiskās slimnīcas ārstu attāluma dēļ nebūs iespējams darbu turpināt

Straupes Narkoloģiskās slimnīcas nākotne neskaidra

Veselības ministrijai (VM) pagaidām vēl nav skaidras atbildes par to, kāda nākotne sagaida Straupes Narkoloģisko slimnīcu, ceturtdien lasāms laikrakstā Diena.

Izskanējuši divi iespējamie scenāriji – to varētu saglabāt kā Strenču Psihoneiroloģiskās slimnīcas filiāli ar samazinātu pakalpojumu klāstu, vai otra iespēja – abas slimnīcas apvienot, visus pakalpojumus turpmāk sniedzot tikai Strenčos. Pirmās pārmaiņas jau notikušas, un abās slimnīcās par vadītāju kļuvusi Maija Ancveriņa.

Ancveriņa stāsta – ja gadījumā slimnīcu slēgtu, Strenču Psihoneiroloģiskā slimnīca ir gatava visus pacientus uzņemt, turklāt "tā būtu līdzekļu ekonomija". Trīs ārstiem un 11 citiem medicīnas personāla darbiniekiem, kas šobrīd strādā Straupē, viņa jau piedāvājusi turpināt darbu Strenčos. "Es esmu ar viņiem jau runājusi un saņēmusi piekrišanu," viņa saka Dienai.

Straupes Narkoloģiskās slimnīcas virsārste Dace Raituma gan atklāj – lai gan darbs neoficiāli piedāvāts gadījumā, ja pārmaiņas notiktu, Strenči atrodas septiņdesmit kilometru attālumā, tāpēc ārsti vēl situāciju izvērtē. Viņa stāsta, ka attāluma dēļ iespēja pieņemt darbu reāli ir pieciem vai sešiem cilvēkiem, nevis visam kolektīvam. 

VM skaidro, ka Straupes Narkoloģiskās slimnīcas darbību pārskata, jo slimnīcas vadība iesniegusi ziņojumu par infrastruktūras neapmierinošo stāvokli, nepietiekamiem cilvēkresursiem un nepieciešamību pēc investīcijām.

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena ceturtdienas, 3.novembra, numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas