Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Streikos Nordeka autobusu šoferi

Protestējot pret zemo atalgojumu, starppilsētu pasažieru pārvadājumu uzņēmuma a/s Nordeka autobusu šoferi nolēmuši rīkot streiku, portālu Diena.lv informēja arodbiedrības LABA valdes priekšsēdētājs Raimonds Gailis.

Streiks pieteikts uz šā gada 8.novembri sestdien plkst.1 Ģertrūdes ielā 36.

Savā paziņojumā medijiem LABA uzsver, ka sākot ar šā gada 1.janvāri minimālas darba algas apjoms ir 320 eiro pirms nodokļu nomaksas, kas uz rokas ir nedaudz virs 240 eiro. Tajā pašā laikā iztikas minimums vēl 2013.gadā bija vairāk par 250 eiro. "Raugoties uz šīm summām, ikvienam sabiedrības loceklim rodas jautājums - kā izdzīvot šādos apstākļos, kā pabarot sevi un savu ģimeni?" retoriski vaicā arodbiedrība.

"Starp arodbiedrību LABA un a/s Nordeka gadiem ilgi norisinajās sarunas, kuru laikā arodbiedrības pārstāvji, cīnoties par savu biedru ekonomiskajām un sociālajam interesēm, centās panākt darba algas palielinājumu tieši šajā uzņēmumā. Tomēr, uzņēmuma valde kā argumentu pret izmantoja uzskatu, ka darba algas paaugstinājumam nav pamatojuma un autobusu vadītāji nav pelnījuši saņemt vairāk. Jāatzīmē, ka a/s Nordeka autobusu vadītāji, kas ikdienā pārvadā simtiem pasažieru un atbild par viņu drošību, saņem nedaudz virs noteiktās minimālās darba algas. Tas ir pilnīgs absurds, ka cilvēkam, kurš strādā paaugstināta riska apstākļos, darba devējs uzdrošinās maksāt tik smieklīgi zemu darba algu," norāda R.Gailis.

Ņemot vērā šo radušos situāciju, a/s Nordeka autobusu vadītāji, lai aizstāvētu savas tiesiskās intereses, nolēma par labu kolektīvajai rīcībai jeb streikam.

Kā vēsta aģentūra LETA, pasažieru pārvadātājs Nordeka pirmajā pusgadā strādājis ar 5,6 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 5,37% mazāk nekā gadu iepriekš. Bruto zaudējumi sasniedza 81 427 eiro. Pērn šajā pat periodā uzņēmums strādāja ar 207 665 eiro peļņu. Zaudējumi tiek skaidroti ar faktu, ka valsts nav pilnā apmērā segusi zaudējumu kompensācija par 2014.gada sešos mēnešos veiktajiem pasažieru pārvadājumiem starppilsētu nozīmes maršrutos.

Nordeka ir viens no lielākajiem autobusu pasažieru pārvadāšanas uzņēmumiem valstī un veic 25% reģionālā starppilsētu nozīmes maršrutu tīkla pasažieru pārvadājumu Latvijā. Uzņēmums piedāvā vairāk nekā 50 maršrutus visā Latvijā. Nordeka apgrozījums pērn samazinājās par 11,7% līdz 8,09 miljoniem latu (11,51 miljonam eiro), liecina informācija uzņēmuma pērnā gada pārskatā.

Uzņēmuma lielākie akcionāri ir Juris Savickis ar 48,09% akciju, Pēteris Ločmelis ar 35,22% akciju un Sandra Savicka ar 7,28% akciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas