Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Streļčenokam bažas par padoto kompetenci komentēt svarīgus jautājumus

Pēdējā laikā plašsaziņas līdzekļos izskanējusi informācija par atsevišķu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) amatpersonu līdzdalību valstiski svarīgu jautājumu apspriešanā. KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks norāda, ka iestādes oficiālo viedokli var sniegt tikai viņš vai pilnvarotas personas, vēsta aģentūra LETA.

Streļčenoks KNAB mājaslapā ievietojis paziņojumu, kurā norādījis, ka pēdējā laikā plašsaziņas līdzekļos izskanējusi informācija par atsevišķu KNAB amatpersonu līdzdalību jautājumu apspriešanā par augstu valsts amatpersonu iecelšanu amatos, kā arī jautājumu apspriešanā, kas saistīti ar valstij piederošo kapitāla daļu pārvaldi kapitālsabiedrībās.

KNAB atgādina, ka iestādes oficiālo viedokli par tās kompetencē esošajiem jautājumiem var sniegt tikai pati iestāde - tās vadītājs vai vadītāja pilnvarotas personas. Viņš vērš uzmanību, ka neviena no KNAB amatpersonām nav saņēmusi pilnvarojumu paust viedokli vai izplatīt jebkādu iestādes rīcībā esošu informāciju par iepriekš minētajiem jautājumiem. Tāpēc KNAB aicina atbildīgās valsts amatpersonas izvērtēt to rīcībā nonākušo informāciju un vērsties ar oficiālu lūgumu KNAB, lai saņemtu iestādes oficiālo viedokli.

KNAB priekšnieks nav norādījis konkrētus piemērus, kas ir par iemeslu viņa paziņojumam. Tomēr LETA norāda, ka, iespējams, viens no iemesliem šādam paziņojumam ir pagājušajā svētdienā TV3 raidījumā izskanējusī ziņa, ka KNAB priekšnieka vietniece Juta Strīķe pēdējo nedēļu laikā ir bijusi finanšu ministra Andra Vilka (Vienotība) kabinetā, kurā runāts par nākamajiem Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora kandidātiem.

Jau ziņots, ka KNAB šā gada jūnijā sācis krimināllietu saistībā ar iespējamu kukuļdošanu lielā apmērā VID amatpersonām. Šajā kriminālprocesā ir iesaistīta bijusī VID vadītāja Nelija Jezdakova.

Augusta beigās savukārt izskanēja informācija, ka iecere apvienot valstij daļēji piederošos telekomunikācijas uzņēmumus Latvijas Mobilais telefons (LMT) un Lattelecom ieinteresējusi KNAB. Tieslietu ministrijā Latvijas Radio oficiāli apstiprināja, ka pēc KNAB iniciatīvas notika sanāksme, kurā ar valsts sekretāru pārrunāti iespējamie darījuma riski. Līdzīga saruna notikusi arī ar Ekonomikas ministrijas valsts sekretāru Juri Pūci. "KNAB priekšnieka vietniece uzaicināja mani uz tikšanos faktiski pārrunāt šo jautājumu. Tā vairāk bija preventīva saruna, mēģinot noskaidrot - ir vai nav iespējami kādi korupcijas riski šajā gadījumā. Es nevaru raksturot to kā bažas," Latvijas Radio iepriekš skaidroja Pūce.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Būvniekam Velve sākts tiesiskās aizsardzības process

Saistībā ar VSIA Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca (PSKUS) lēmumu par līguma pārtraukšanu ar būvkopmāniju SIA Velve par PSKUS A2 korpusa būvniecību kompānijai sākts tiesiskās aizsard...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas