Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Streļčenoks apšauba, vai premjeres izveidotā komisija vispār drīkst vērtēt viņa darbu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītājs Jaroslavs Streļčenoks apšauba, vai premjeres Laimdotas Straujumas (Vienotība) izveidotā komisija vispār drīkst vērtēt viņa darbu. "Amatā mani ievēlējusi Saeima, tai arī jāveic parlamentārā kontrole," intervijā Latvijas Radio norādīja KNAB vadītājs.

Šādas šaubas viņš paudis vēstulē Ministru prezidentei, kā arī vērsies pēc skaidrojumiem pie Tiesībsarga biroja un Saeimas Juridiskā biroja, kuri abi esot pauduši viedokli, ka Streļčenoks neesot vērtējams piedāvātajā kontekstā. Tāpat KNAB vadītājs atkārtoti uzsvēra, ka Straujuma vien meklē iemeslu, lai atbrīvotos no viņa. "Jau piecas reizes ir vērtēts mans un biroja darbs", norādīja Streļčenoks.

Šī mērķa sasniegšanai varot tikt izmantoti arī Streļčenoka vērtētāji, sacīja KNAB vadītājs un pauda viedokli, ka divas no trim sabiedriskajām organizācijām - Delna un KNAB arodbiedrība - viņa darba vērtēšanā esot interešu konflikta situācijā. Abas šīs organizācijas ir paudušas kritisku vērtējumu par KNAB vadītāja darbu.

Tāpat Streļčenoks plāno šodien pabeigt sava darba pašvērtējuma anketu. "Šodien mēs iesniegsim", sacīja KNAB priekšnieks, uzsverot, ka viņa prioritāte esot pamatfunkciju pildīšana. Uz jautājumu, kādēļ pašnovērtējuma iesniegšana tika atlikta jau divas reizes, Streļčenoks norādīja, ka iepriekšējā laika posmā bija jāapkopo padarītais darbs par ilgu periodu, kā arī šāda pārbaude viņam bijusi pārsteidzoša.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas