Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Strīķe vērsusies tiesā, apstrīdot atlaišanu

Bijusī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietniece Juta Strīķe ceturtdien tiesā pārsūdzējusi KNAB priekšnieka Jaroslava Streļčenoka lēmumu par viņas atbrīvošanu no amata.

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas pārstāvis Jānis Jaksons aģentūrai LETA apstiprināja, ka tiesā Strīķes pieteikums saņemts. Septiņu dienu laikā no pieteikuma saņemšanas dienas tiesai jāizlemj par turpmāko virzību, proti, lietas ierosināšanu, atstāšanu bez virzības vai atteikšanos pieņemt pieteikumu.

Šādas kategorijas lietas par atjaunošanu amatā tiesā tiek izskatītas prioritārā kārtībā, paskaidroja Jaksons.

Šajā tiesā atrodas vēl viens Strīķes pieteikums. Pēc tā ir ierosināta lieta par disciplinārsoda - rājiena - atcelšanu. Lietas izskatīšanas datums pagaidām nav nozīmēts, norādīja Jaksons.

Jau ziņots, ka premjerministre Laimdota Straujuma (Vienotība) pagājušā piektdienā paziņoja, ka rīkojums par Strīķes atbrīvošanu netiks atcelts, jo būtiski procesuāli pārkāpumi nav konstatēti. Straujuma norāda, ka pēdējā KNAB vadītāja rīkojumā nav konstatēti būtiski publisko tiesību procesuālie pārkāpumi, kuru dēļ Ministru prezidents būtu tiesīgs rīkoties. Ņemot vērā, ka starp pusēm pastāv darba tiesiskās attiecības, konflikts būtu jārisina tiesas ceļā, uzskata valdības vadītāja.

Vēstīts arī, ka KNAB priekšniekam Streļčenokam 7.februārī tikai ar trešo reizi izdevās uzteikt darbu savai vietniecei Strīķei - pirms tam divas reizes toreizējais premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība) viņa lēmumu atcēla.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas