Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Šuplinska sola, ka pedagogu algu celšana nākamgad būs IZM prioritāte

Pedagogu atalgojuma palielinājums būs Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) pirmā prioritāte 2020. gada budžetā, solīja izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP). Ņemot vērā, ka pedagogu darba samaksas paaugstināšanas grafika pakāpeniska izpilde 2019. gada budžetā nenotiks, Šuplinska uzsvēra, ka par to turpināsies cīņa jau 2020. gada budžetā, pedagogu algu palielinājumu izvirzot kā ministrijas pirmo prioritāti. Prioritāšu vidū būs arī papildu finansējums zinātnei, piebilda ministre.

Kaut patlaban darbojas tikai trīs valsts pētījumu programmas un nav izdevies 2019. gada budžetā uzreiz panākt "šo ļoti loģisko soli, ka arī pārējās ministrijas piedāvā pētījuma tēmu un finansējumu", sadarbības padomē tika nolemts, ka tam jābūt 2020. gada prioritāšu vidū.

Kā ziņots, pedagogu atalgojuma pieaugumu plānots risināt 2020. gada budžetā, izriet no Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) sacītā žurnālistiem pēc koalīcijas partiju sanāksmes.

Saistībā ar agrāk Saeimas pieņemtajiem lēmumiem, kas attiecas uz vēl lielākiem algas paaugstinājumiem pedagogiem, šis process attieksies uz 2020. gada budžetu, "kad sāksim veidot savu politiku, nevis tehniski pieņemt budžetu", skaidroja Kariņš.

Līdz ar to netiks īstenots iepriekš valdības apstiprinātais grafiks, kurš paredzēja pakāpeniski palielināt pedagogu zemākās mēneša darba algas likmes vispārējā izglītībā, tostarp pirmsskolā un speciālajā izglītībā, profesionālajā izglītībā, interešu izglītībā, kā arī augstskolās un koledžās. Zemāko mēneša darba algas likmi pedagogiem no pašreizējiem 710 eiro 2019. gada septembrī bija plānots celt līdz 750 eiro, 2020. gada septembrī - līdz 790 eiro, 2021. gada septembrī - līdz 830 eiro un 2022. gada septembrī - līdz 900 eiro. Grafiks paredzēja arī augstskolu un koledžu mācībspēku zemākās mēneša darba algas likmes pakāpenisku palielināšanu no 2019. līdz 2022. gadam.

Top komentāri

Aizsajūsmasaizrāvāselpa
A
Prioritāte pagājš-gad, prioritāte šo-gad, prioritāte nākoš-gad... ilgt-spējīga, in-tegrēta prioritāte, prioritāte kā princips... .
Pele
P
nezinu par šahisti, bet zinu par kultūras ministri un Co, kas miljonus notriec pašizdomātos pasākumos, kuriem nav vērtības. Pašslavināšanās un lielīšanās kā attaisnojumi nerullē, bet rada pretēju attieksmi, kaut arī vara ļauj regulēt medijus, kas vairo slavu pa velti.
Rūķis
R
Visi ministri savās pirmajās darbības nedēļās sola vienu un to pašu, bet vēlāk rodas citas prioritātes! Latvijā nav vienlīdzības un demokrātijas! Ir tikai ambīcijas un meli
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas