Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tapis likumprojekts par RD atlaišanu, Ušakovs apšauba izredzes to īstenot

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM) sagatavots likumprojekts par Rīgas domes atlaišanu, un pirmdien tas tiks izvērtēts, Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta panorāma teica vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (NA).

Lai pieņemtu šo likumu, pirmais solis ir Ministru kabineta lēmums, attiecīgi jau otrdien to varētu skatīt. Pēc Gerharda teiktā, VARAM ir ilgstoši vērtējusi Rīgas domes rīcību un acīmredzot attiecībā uz pašvaldības uzņēmumu Rīgas satiksme dome nav veikusi nepieciešamas darbības.

Savukārt Rīgas mērs Nils Ušakovs (Saskaņa) neuzskata, ka VARAM pašreizējā situācijā izdosies tiesiskā veidā panākt Rīgas domes atlaišanu. Intervijā raidījumā Rīta panorāma viņš atgādināja Gerharda sestdien pausto, ka attiecībā uz Rīgas domi tiks pieņemti tiesiski lēmumi. Pēc Ušakova domām, tādus nevar pieņemt partiju kongresos, lai gan rosinājums virzīt likumprojektu par Rīgas domes atlaišanu tapa tieši NA kongresā.

"Es gribētu atzīmēt, ka tiesiska pieeja nozīmē arī vienlīdzīgu pieeju, un (..) tad ir jautājums, kā mēs varam runāt par Rīgu tajā laikā, kad ir atsevišķi jautājumi ar to pašu Jūrmalu, Ventspili vai Daugavpili," klāstīja Ušakovs.

Pagājušās nedēļas Rīgas domē piektdienā pieredzētais farss - balsojums par atbalstu domes priekšsēdētājam - neliecina par labu praksi, bet gan par bezdarbību likumu ievērošanā, uzsvēra Gerhards.

Jau vēstīts, ka lēmumu aicināt Gerharda vadīto ministriju virzīt valdībā likumprojektu par Rīgas domes atlaišanu sestdien kongresā pieņēma viņa pārstāvētā NA un šo rosinājumu izteica kādreizējais vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Einārs Cilinskis (NA), norādot, ka, lai būtu iespējams atvēlēt pienācīgus līdzekļus inovācijām un sociālajai sfērai, ir jātiek galā ar korupciju.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs sācis kriminālprocesu saistībā ar trim Rīgas satiksmes veiktajiem iepirkumiem laikā no 2013. līdz 2016. gadam. Minētajā lietā aizturētas septiņas personas, tostarp Rīgas satiksmes bijušais vadītājs Leons Bemhens, kurš ir apcietināts.

(papildināts ar Ušakova teikto)

Top komentāri

Tims
T
Problēma tur, un tā jau visus pēcokupācijas laikus, ka kāds ķeras klāt atsevišķu lietu=skandālu kārtošanai, bet ne visa sistēmas kārtošanai....
Lasita
L
Uhh, ministrija parādījusi necerēti ātru reakciju. Piektdien notikums, pirmdien jau gatavs likumprojekts. raķetes. Tiesa, RD vajadzētu atlaist, jo tur korupcija ir iezīdusies visdziļāk. Vai Saeima to izdarīs - redzēsim
zvirbulēns
z
Aizvakar Gerhards teica, ka līdz likumprojektam tāls ceļš ejams, bet šodien jau cita dziesma? Kas uzspieda uz Gerhardu, ja kongresā lemtais ministram bija tukša skaņa? :)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas