Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Tautas frontes laikā spēja labāk vienoties

Sabiedrības priekšstatos Latvijas Tautas fronte (LTF) saglabājusies kā monolīta un vienota kustība, kas nospēlēja izšķirošu lomu valsts neatkarības atgūšanā, LTF 30 gadu atcerei veltītajā konferencē vakar teica kultūras ministre Dace Melbārde, kura kustībā savulaik iesaistījusies, būdama 11. klases skolniece. Citi runātāji uzsvēra, ka tieši LTF lika pamatus daudziem politiskajiem procesiem, kas Latvijā norisinājās vēlāk, un Augstākās padomes sastāvā, kas nobalsoja par neatkarības atjaunošanu, vairākums bija LTF deleģēto deputātu.

Top komentāri

NEBALSOTĀJS
N
Ne Lembergs, ne ZZS zin vai zināja par ko runā. Runa ir par realitāti, realo vai virtuālo. Pirmā Latvijas Republika vēl dzīvoja pamatojusies uz dabu, kur labību un dabas veltes vēl bija, tā sakot, vienā grozā. Pēc Latviju okupēja Padomija, dabas realitāti aizstāja fabrikas (kolkhoza, pilsētnieku) virtuālā realitāte, kādu veicināja fabrikas, kas tanku vietā sāka ražot traktorus, bet karā nogalinātos zirgus neataudzināja, but turpināja iznīcināt. Lembergs un ZZS ir mantinieki šai nežēlīgai un pretdabiskai kultūrai, kura šobrīd valda ar postu pār visu pasauli. Šis posts pašlaik arī grauj visas pasaules virtuālo civilizāciju, par ko liecina financiālā un ekonomikas krīze. Neviena no PPPLV politiskām partijām priekšvēlēšanu kampaņas par realitāti nerunāja. Visi gāza vainu uz Krieviju, kaut pārdabīgās un virtuālās realitātes cēloņi ir meklējami Rietumu pasaules vardarbībās.
Iespēja
I
Arī šobrīd ir iespēja vienot tautu. Sākot publicēt patiesību par to, kas notika 80.tajos gados. Tieši tad tika ielikti pamati tam, lai pie varas paliktu "tie paši". Kamēr TF "bālēliņi" masu medijos turpinās tiražēt melus, viņiem ticēs tikai tie, kuri paši tai laikā vēl nebija dzimuši. Aculiecinieku atmiņas ir pavisam savādākas. Īvāns jau atkal varētu kļūt slavens, ja atklāti pateiktu - "Mūs tiešām diririģēja VDK!".
GoodMaan&ParexK&K
G
Tautas frontes veidošanos un lielāko daļu "neatkarības" aktivitāšu praktiski uzreiz savā kontrolē pārņema saistītā ar čeku postpadomju nomenklatūra un sāka to arvien vairāk kordinēt. Kamēr tauta ar naivajiem politiķiem vienojās ap ideju par labklājīgas latviskas valsts veidošanu, LPSR valsts resursus pārvaldošā padomju nomenklatūra kuluāros savā starpā jau dalīja ietekmes sfēras pār valsts bagātībam ātri pielāgojoties PSRS sabrukumam. Izveidojās Latvijas postpadomju politiski oligarhiskā mafija jeb 4. maija kliķe ar milzīgu čekas ietekmi. Pēc SKALDI-VALDI principa tā kontrolē elektorāta smadzenes un valsts varu arī šodien. Tāpēc čekas maisi uz šodienu ir ciet. Rezultātā izrīta, atpalikusi ES valstele ar strauji iznīkstošu pamatnāciju un agonējošam ilūzijām par Latviju, kā stipru labklājīgu latvju valsti, kuru ciena arī citas Latvijā dzīvojošās tautības. Pat pēc 26 g. Dainis neizprotami pļurgojas, kapēc nesokas vienoties ap 4. kliķes radītajie un kontrolētajiem procesiem. Hmmm???
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas