Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tērvetes dabas parkā applūdis atrakciju laukums

Pēc pagājušās nakts stiprajām lietavām applūdusi atrakciju laukuma teritorija Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē, aģentūru LETA informēja dabas parka tūrisma informācijas centra (TIC) vadītāja Lilita Kauste.

Tērvetes upīte, kas vasarās ir vien kā neliels strautiņš, izkāpusi no krastiem senajā upītes gultnē, sacīja Kauste. "Upīte parādījusi savu seno daļu," viņa piebilda, skaidrojot, ka šāda situācija bijusi arī 2010.gadā. Applūdusi ir aptuveni trīs hektārus plaša teritorija, kas ir neliela daļa no 400 hektārus lielās tūristu iecienītās "pasaku pasaules". Parks kopumā aizņem 1200 hektārus. Atrakciju laukumā, kas pašlaik ir applūdis, ir iekārtota atpūtas vieta ar soliem, galdiem un nojumi, un tūristiem tur parasti ir iespēja baudīt līdzpaņemto cienastu, sportot, pavizināties zirga mugurā vai apmesties piknikā.

Parka teritorijā ir applūdusi arī koka pils, Lielmātes tilts, rotaļu atrakcijas un citi objekti. Applūdušās teritorijas fotogrāfijas, kas no augšas uzņemtas ar drona palīdzību, apskatāmas arī Tērvetes dabas parka profilā sociālajā tīklā Facebook.

Parks joprojām ir pieejams apmeklētājiem, un ar kājām iespējams izstaigāt takas un apmeklēt Rūķīšu mežu un Pasaku mežu, apejot applūdušo atrakciju laukumu.

Spriežot pēc iepriekšējās pieredzes, ūdenim no atrakciju parka laukuma teritorijas vajadzētu aizplūst divu, trīs dienu laikā, prognozēja Kauste. Ja vēl šorīt bijuši vajadzīgi garie zvejnieku zābaki, lai iebristu applūdušajā teritorijā, tad pašlaik ūdens līmenis jau esot krities.

Tas, vai applūšana laukumā nodarījusi bojājumus un vai būs nepieciešams veikt kādus atjaunošanas darbus, būs redzams tad, kad ūdens aizplūdīs, sacīja TIC vadītāja.

Top komentāri

JAK
J
Jēkabpils gatavojies busi nākošais kas applūdis!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas