Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Tiesa ierosinājusi lietu par Muižniekam nelabvēlīgo valdības lēmumu

Tiesa pieņēmusi bijušā Latvijas Universitātes (LU) rektora Indriķa Muižnieka pieteikumu, kurā apstrīdēts viņam nelabvēlīgais valdības lēmums, un pēc šī pieteikuma ir ierosināta administratīvā lieta, aģentūrai LETA pavēstīja Administratīvās rajona tiesas tiesneša palīdze Ilze Butkus.

Lieta ierosināta 5.septembrī par Ministru kabineta 29.augusta rīkojuma Par Latvijas Universitātes rektoru atcelšanu un pieteicēja apstiprināšanu rektora amatā.

Tiesas pārstāve arī apstiprināja, ka Muižnieks tiesai ir lūdzis pagaidu aizsardzību, lai līdz sprieduma spēkā stāšanās brīdim varētu pildīt rektora pienākumus un netiktu rīkotas jaunas rektora vēlēšanas.

Pagaidu aizsardzības lūgums tiks izskatīts rakstveida procesā 30.septembrī un lēmums būs pieejams pēc plkst.17.

Jau ziņots, ka 28.augustā Muižnieks vērsās tiesā, apstrīdot viņam nelabvēlīgo valdības lēmumu un lūdzot noteikt pagaidu liegumu jauna rektora ievēlēšanai.

Muižnieks sacīja, ka ir iesniedzis Administratīvajā rajona tiesā pieteikumu, kurā lūdz atcelt viņam nelabvēlīgo administratīvo aktu par neapstiprināšanu amatā, balstoties uz to, ka valdības lēmums ir pieņemts prettiesiski, jo argumenti neatbilst tam, ko nosaka likums, proti, valdība drīkst rektoru neapstiprināt tikai tad, ja pārkāpts Augstskolu likums vai LU Satversme.

Ja tiesa šādu pagaidu noregulējumu noteiks, tas nozīmētu, ka līdz strīda izšķiršanai pēc būtības LU nevarētu tikt pie jauna rektora.

Kā ziņots, valdība 27.augustā pēc ilgām diskusijām nolēma neapstiprināt Muižnieku LU rektora amatā, jo Izglītības un zinātnes ministrijas skatījumā rektora vēlēšanās ir pārkāpta Augstskolu likumā un likumā "Par Latvijas Universitātes Satversmi" noteiktā LU rektora ievēlēšanas kārtība un noteikumi.

Reaģējot uz valdības lēmumu, darbu uzteica augstskolas Administrācijas vadītājs Ansis Grantiņš, bet abi prorektori paziņoja, ka nekavējoties izmantos savus neizņemtos atvaļinājumus un līdz novembra sākumam amata pienākumus nepildīs.

Prasot atcelt valdības izdoto administratīvo aktu, Muižnieks sacīja, ka vērsīsies Administratīvajā rajona tiesā un, iespējams, arī Satversmes tiesā, apstrīdot Augstskolu likumā noteikto ierobežojumu viņam atkārtoti piedalīties LU rektora vēlēšanās.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas