Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Tiesa patur apcietinājumā arī otru par uzbrukumu Kažociņam aizdomās turēto vīrieti

Rīgas apgabaltiesa trešdien aiz slēgtām durvīm noraidīja sūdzību par apcietinājuma atcelšanu arī otram vīrietim, kurš tiek turēts aizdomās par pērn janvārī veikto uzbrukumu bijušajam Satversmes aizsardzības biroja (SAB) vadītājam Jānim Kažociņam.

Rīgas apgabaltiesas lēmums nav pārsūdzams, taču pēc pāris mēnešiem tiesa varēs vēlreiz pārskatīt apcietinājuma turpmāko nepieciešamību.

Kā ziņots, šodien tiesa negrozīja drošības līdzekli arī otram šajā lietā aizdomās turētajam.

Aizdomās turēto vīriešu advokāte Iveta Vietniece žurnālistiem komentāros bija skopa, jo tiesas sēdes bijušas slēgtas un arī motivēts tiesas lēmums šobrīd nav pieejams. Vietniece šodien aizstāvējusi tikai iepriekšminētos divus vīriešus un par trešā aizdomās turētā likteni viņai informācijas nav.

Abi vīrieši sevi par vainīgiem neatzīst un lūdza aizstāvi iesniegt sūdzību, lai atceļ apcietinājumu. Aizstāvība argumentos norādījusi uz abu vīriešu personībām un lūgusi pārvērtēt to argumentāciju, ko izmeklēšanas tiesnesis bija ņēmis vērā, piemērojot apcietinājumu.

Vietniece atturējās izpaust, vai abi aizdomās turētie ir savā starpā pazīstami, taču nenoliedza, ka abi esot rīdzinieki un Latvijas pilsoņi.

No komentāriem atturējās arī policijas izmeklētāja. "Mēs nedrīkstam sniegt komentārus. Es tikai daru savu darbu," teica izmeklētāja.

Vīrieši savu vainu inkriminētajā noziegumā neatzīst, aģentūrai LETA iepriekš pastāstīja apcietināto advokāte Olita Kauce. Vienam no vīriešiem tiek inkriminēta nozieguma organizēšana, bet pārējiem izpildīšana. Pēc uzbrukuma policija paziņoja, ka par notikušo sākts kriminālprocess par huligānismu personu grupā, ja tas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu, taču, kā pastāstīja advokāte, pašlaik viņiem tiek inkriminēts mēģinājums nodarīt smagus miesas bojājumus, lai gan cietušajam nodarīti maznozīmīgi miesas bojājumi. Vīriešiem tagad draud brīvības atņemšana no trim līdz 15 gadiem.

Lai gan Valsts policija publiski paziņoja, ka trijotne agrāk nonākusi policijas redzeslokā, advokāte apgalvoja, ka divi no viņiem agrāk nav tiesāti. Trešais apcietinātais iepriekš bija aizturēts par citu noziegumu, un paralēli viņam tagad tiek inkriminēts arī uzbrukums Kažociņam.

"Mums nav nekādas informācijas par versiju, kādēļ vienam manam aizstāvamajam būtu jāorganizē, bet pārējiem jāizpilda darbības. Vismaz lēmumā par atzīšanu par aizdomās turēto nav norādīts, kāpēc būtu šāds viedoklis," iepriekš norādīja advokāte. Advokāte arī pastāstīja, ka organizēts atpazīšanas process, taču skaidrība nav ieviesta.

Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa vīriešiem iepriekš kā drošības līdzekli piemērojusi apcietinājumu un savā lēmumā pamatojusi, ka, esot brīvībā, vīrieši varētu saskaņot liecības vai traucēt izmeklēšanu. Tiesas lēmums tika pārsūdzēts Rīgas apgabaltiesā.

1977., 1983. un 1986.gadā dzimušos vīriešus aizturēja septembra vidū. Plašāku informāciju policija pagaidām nesniedz, tostarp netiek atklāti nozieguma motīvi. No komentāriem aģentūrai LETA atturējās arī Kažociņš.

Uzbrukums Kažociņam notika pērn 22.janvārī. Toreiz izskanēja, ka uzbrucēji bijuši vismaz divi un izmantojuši gāzes baloniņu. Kažociņam nodarītās traumas uzreiz pēc uzbrukuma tika raksturotas kā vieglas.

Kažociņš patlaban ir aizsardzības ministra Raimonda Bergmaņa (ZZS) padomnieks starptautiskās drošības jautājumos un Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa ārštata padomnieks sabiedrības integrācijas jautājumos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas