Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tukuma novadā ezerā gājušas bojā zivis; ūdenī nonākušas ķīmiskās vielas

Zivju bojāeju Tukuma novada Šlokenbekas Dzirnavu ezerā, iespējams, izraisījušas ūdenī nonākušas ķīmiskas vielas, kas neitralizē skābekli, pastāstīja Valsts vides dienesta (VVD) pārstāve Jūlija Ņikitina.

Viņa stāstīja, ka piesārņojums radies, jo SIA Tukuma ūdens notekūdeņu attīrīšanas iekārtas, iespējams, nav spējušas tikt galā ar notekūdeņu attīrīšanu. VVD ir paņēmis ūdens analīzes no ezera, lai atklātu zivju bojāejas cēloņus.

Tāpat dienests apseko uzņēmumus, kuri ar Tukuma ūdens palīdzību attīra savus notekūdeņus, lai pārbaudītu, vai kāds uzņēmums nav pārsniedzis ūdenī pieļaujamo ķīmisko vielu daudzumu.

Ņikitina sacīja, ka šobrīd jau Tukuma pilsētas dome, Tukuma ūdens un konsultantu firma ir panākusi vienošanos par ierīces uzstādīšanu ezerā, kas ūdenim pievadīs papildu skābekli, kā arī neitralizēs iespējamo piesārņojumu.

Ņikitina gan norādīja, ka šobrīd par videi nodarītajiem zaudējumiem vēl ir pāragri spriest.

Jau ziņots, ka otrdien, 7.jūlijā, Tukuma novadā, Šlokenbekas Dzirnavu ezerā, novērojamas beigtas zivis, un jau ilgāku laiku Durbes mikrorajonā, Tukumā, bija jūtama nelāga smaka, kas liecina par piesārņojumu.

Tukuma novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Aiga Priede aģentūru LETA informēja, ka pagaidām nevarot apgalvot, ka kaitīgā piesārņojuma avots būtu AS Tukuma ūdens piena pārstrādes ražotne, un precīzāk pagaidām vēl nav noskaidrots, no kura notekūdeņu pievada nāk kaitīgie notekūdeņi.

Lai situāciju stabilizētu, ir iesaistītas visas atbildīgās institūcijas un tiek meklēts problēmas cēlonis. Otrdien vairākās vietās tika noņemtas analīzes un turpmākajās dienās tās tiks ņemtas atkārtoti, informēja pašvaldības pārstāve.

Kā ziņots, VVD Ventspils reģionālajā vides pārvaldē saņemtas iedzīvotāju sūdzības par nepatīkamu smaku, kas veidojas no notekūdeņu attīrīšanas iekārtām Tīle, kurās savus notekūdeņus attīra arī AS Tukuma piens piena pārstrādes ražotne.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas