Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Turpina darbu pie "digitāla rīka" ieviešanas, ar kuru kontrolēt iedzīvotāju pašizolāciju

Iekšlietu ministrija (IeM) aktīvi turpina darbu pie viedierīcēm paredzētas "digitāla rīka" ieviešanas, ar kuru valsts kontrolētu vai iedzīvotāji ievēro pašizolācijas un karantīnas prasības, noskaidroja aģentūra LETA.

Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) jau 17.martā vēl pirms tam, kad valdība bija noteikusi daudz stingrākas ārkārtējās situācijas aizliegumus un ierobežojumus, aģentūrai LETA atzina, ka viņš uzņēmies iniciatīvu ieviest "Covid-19 lietotni", kas varētu palīdzēt kontrolēt, vai cilvēki, kam tas nepieciešams, ievēro valdības noteikto 14 dienu pašizolāciju.

Šonedēļ, 1.aprīlī ministrs Latvijas televīzijas raidījumā Tieša runa atzina, ka IeM un Valsts drošības dienests sadarbojas ar attiecīgu digitālu rīku izstrādātājiem no ārvalstīm. Viņš gan vērsa uzmanību, ka šāda rīka ieviešana "nav ātrs divu, trīs dienu process".

Ministra padomniece Beata Jonite aģentūrai LETA teica, ka ministrs patlaban nevarot atklāt vēl konkrētākas detaļas par paredzēto digitālo rīku, taču pie tā ieviešanas darbs turpinoties.

Ģirģena pieminētajā Valsts drošības dienestā aģentūrai LETA patlaban komentārus par IeM plānu nesniedza.

No 13.marta līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Administratīvo pārkāpumu kodekss iedzīvotājiem par valdības noteiktās ārkārtējās situācijas noteikto ierobežojumu vai aizliegumu pārkāpšanu paredz naudas sodu līdz 350 eiro. Plānots, ka drīzumā soda sankcija tiks palielināta.

VP pēc Slimību profilakses un kontroles centra pieprasījuma varēs pieprasīt, un elektronisko sakaru komersanti izsniegt informāciju par konkrētu personu telefona numuru un abonenta atrašanās vietu, ja attiecīgajai personai var būt noteikts inficētas personas vai kontaktpersonas statuss.

Līdzīga kārtība par mobilā telefona atrašanās vietu jau darbojās arī vēl pirms Covid-19 krīzes, kad, piemēram, policijai vajadzēja atrast mežā pazudušas personas vai veikt izmeklēšanu.

Saņemtos datus nodos Slimību profilakses un kontroles centram, lai veiktu epidemioloģisko izmeklēšanu un pārliecinātos par personas sniegtās informācijas par pārvietošanos patiesumu.

Top komentāri

Ziggy
Z
Ministram nav kāds smadzeņu vīruss piemeties, kas izraisa progresīvu debilizāciju?
anarchists
a
Hren jums.Ir iespējas lietot tādu tehniku,ko nav iespējams izsekot.Veinkāršākais ir ,ejot laukā,to suuda mobļu atstāt zem gultas,ko ,protams,nesaprot liberastu izglītības upuri,kam mobļa ir smadzeņu aizstājējs.Stulbā valdība,neko jūs nekontrolēsiet-vnk nesanāks,jo katram cilvekam pie pakaļas mentu nepieliksiet.
Taatasir
T
Bez mobilaa aarpus registreetaas dzivesvietas atrasties nedrikstes. LIELAIS BRALIS veeros visus un draaziis kaa papa Karlo Buratino
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas