Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Turpinās ugunsgrēka dzēšana Ozolu kūdras purvā

Visu nakti ilguši un svētdien aizvien turpinās ugunsgrēka dzēšanas darbi Ozolu kūdras purvā Kuldīgas novadā, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Agrita Vītola.

Viņa stāstīja, ka purva teritorija tiek apsekota ar dronu, kas aprīkots ar siltuma kameru, lai saprastu gruzdēšanas vietas.

Gruzdēšana aizvien norisinās vairākās vietās, un dzēšanas darbi turpināsies, pauda Vītola.

LETA jau vēstīja, ka par ugunsgrēku VUGD tika paziņots sestdien pēcpusdienā, un sākotnējā informācija liecināja, ka ugunsgrēka platība ir aptuveni četri hektāri. Vēlāk atklājās, ka degšanas platība ir aptuveni 70 hektāri.

Ozolu purvā saimniekojošajā uzņēmumā Baloži & Ko aģentūrai LETA norādīja, ka lielā vēja dēļ ugunsgrēku ir grūti ierobežot. Kopējo degšanas platību uzņēmumā vēl nevarēja precizēt.

Ugunsgrēku dzēsa 20 ugunsdzēsēji glābēji ar sešām autocisternām, 20 Valsts meža dienesta (VMD) darbinieki ar trīs autocisternām, aptuveni 20 kūdras ražošanas uzņēmuma piesaistīti cilvēki ar traktortehniku un citi. Dzēšanas darbos iesaistīja arī Nacionālo bruņoto spēku (NBS) helikopteru, kas ūdeni lēja no gaisa.

Ozolu purvā saimniekojošā uzņēmuma Baloži & Ko pārstāvis Artis Freibergs portālam Kurzemnieks sacīja, ka situācija lielā vēja dēļ ir neprognozējama un sarežģīta. Stiprais vējš dūmus pūš uz Mežvaldes un Kuldīgas pusi, un iedzīvotājiem ieteicams neturēt vaļā logus. Iedzīvotājus brīdina arī VUGD.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs un VUGD brīdina, ka Latvijas centrālajos novados - lielākajā daļā Zemgales un Vidzemes - vismaz līdz 4.jūnijam saglabāsies augsta ugunsbīstamība mežos.

Spēkā dzeltenā līmeņa brīdinājums. Iedzīvotāji aicināti ievērot piesardzību mežu un krūmāju tuvumā, nekurināt ugunskurus un nemest zemē izsmēķus. Aizdegšanās gadījumā uzreiz jāziņo glābšanas dienestam.

Pievienota 4. rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas