Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Turpmāk NMPD republikas pilsētās jāierodas par trim minūtēm ātrāk

No sestdienas Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) brigādei republikas pilsētās uz dzīvībai kritiskiem izsaukumiem jāierodas 12 minūšu laikā, kas ir par trim minūtēm ātrāk nekā bija noteikts iepriekš, paredz Veselības aprūpes pakalpojumu organizēšanas un samaksas kārtība.

Līdz šim tika noteikts, ka NMPD uz dzīvībai kritiskiem izsaukumiem no to saņemšanas brīža 75% gadījumu jāspēj reaģēt ne vēlāk kā 15 minūtēs republikas un novadu pilsētās un ne vēlāk kā 25 minūtēs pārējās teritorijās.

Ar noteikumiem turpmāk tiek nodalītas republikas un novadu pilsētas. Republikas pilsētās noteikts ātrāks reaģēšanas laiks - 12 minūtes līdzšinējo 15 vietā. Tikmēr uz izsaukumiem novadu pilsētās arī turpmāk jāierodas ne vēlāk kā 15 minūšu laikā.

Savukārt parējās teritorijās paredzēts saglabāt līdzšinējo prasību par 25 minūtēm.

Minimālais izsaukumu skaits, uz kuriem jāspēj reaģēt noteiktajā laikā arī turpmāk ir 75%.

Kā ziņots, no šodienas ilgstoši veselības aprūpes kārtību regulējošos noteikumus Veselības aprūpes organizēšanas un finansēšanas kārtība aizstāj jaunā Veselības aprūpes pakalpojumu organizēšanas un samaksas kārtība.

Līdzšinējie noteikumi Veselības aprūpes organizēšanas un finansēšanas kārtība ilgstoši bijuši mediķu "rokasgrāmata", kas tagad, pēc VM paustā, padarīta pārskatāmāka, kompaktāka un vieglāk maināma. Drukātā formā jaunās kārtības apjoms samazināts par 1000 lapām.

Ka norāda ministrijā, noteikumu projektā lielākoties saglabātas tiesību normas, kas tika noteiktas noteikumos Veselības aprūpes organizēšanas un finansēšanas kārtība, tomēr jaunajā kārtībā veiktas vairākas būtiskas izmaiņas attiecībā uz noteiktu aprūpes pakalpojumu organizēšanu un finansēšanu, tostarp saistībā ar nākamgad paredzēto valsts veselības apdrošināšanas ieviešanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas