Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

TV3: Pie Trukšņa atrasta šļirce ar kokaīna paliekām un viņa DNS

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) kratīšanu laikā Jūrmalas mēra Gata Trukšņa (ZZS) apartamentos uzgājis šļirci ar kokaīna paliekām un viņa DNS paraugiem uz tās. Saistībā ar šo atradumu Valsts policija piemērojusi Truksnim 100 eiro naudas sodu par narkotisko vielu neatļautu glabāšanu , svētdienas vakarā ziņoja TV3 raidījums Nekā personīga.

Nekā personīga vēstīja, ka šī šļirce uzieta  KNAB sāktā kriminālprocesa ietvaros par partijas No sirds Latvijai (NSL) un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) iespējamu nelikumīgu finansēšanu. Jūrmalas dome nekomentēja šo lietu.

Saskaņā ar likumu, piemērojot administratīvo sodu par šādu pārkāpumu, likumsargi pārkāpēju rakstveidā brīdina par kriminālatbildību, ja šī persona gada laikā pēc administratīvā soda uzlikšanas neatļauti iegādāsies vai glabās narkotiskās vai psihotropās vielas arī nelielā apmērā vai neatļauti lietos šādas vielas.

Izmeklēšanā KNAB arī atklāja, ka laikā no 2014. līdz 2016. gadam Trukšņa izdevumi ir grūti salāgojami ar domes priekšsēdētāja ienākumiem - viņam bijis dārgs ceļojums uz Šveici, iegādāts 17 000 eiro vērts paklājs un tamlīdzīgi. Šo informāciju KNAB nodevis Valsts ieņēmumu dienestam (VID), kas veica Trukšņa fiziskās personas auditu.

Lieta, kurā iesaistīts Truksnis, esot finiša taisnē, un tuvākajā laikā sabiedrība tikšot informēta par tālāko kriminālprocesa virzību, Nekā personīga teica KNAB Izmeklēšanas nodaļas vadītāja Ineta Cīrule. Lietā ar 40 sējumiem pabeigtas fonoskopiskās un rokrakstu ekspertīzes, kā arī DNS analīzes.

Iepriekš ziņots, ka Ģenerālprokuratūra par korupciju nolēmusi sākt kriminālvajāšanu pret uzņēmēju Jūliju Krūmiņu, viņa meitu Maiju Čerņavsku un kādu Veselības inspekcijas (VI) amatpersonu, bet Truksnim apsūdzība vēl nav celta un viņa kriminālprocess izdalīts no lietas un šogad maijā tika nodots atpakaļ KNAB. Šī epizode saistīta ar kādu Krūmiņa nekustamā īpašumu projektu Jūrmalā.

Tāpat Truksnis un Krūmiņš figurē arī KNAB izmeklētā kriminālprocesā par iespējamo NSL un ZZS nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā. KNAB priekšnieks Jēkabs Straume aprīļa sākumā Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" skaidroja, ka kriminālprocess ir nedaudz iestrēdzis un biroja prognozes par tā nodošanu prokuratūrai apsūdzību uzrādīšanai sākotnēji bija optimistiskas. Tagad birojs gaidot atbildi uz tiesiskās palīdzības lūgumu. Straume gan nevēlējās nosaukt valsti, kurai lūgta informācija.

Top komentāri

Kika
K
Neaizvietojamais ZZS ćempions Truksnis. Tāds pats kā Kļaviņš, Lembergs, Grigule...Visi neaizvietojamie čempioni
...
.
Nepietiek, ka pļēgurs, tak vēl arī narkomāns!
Teiksim kā ir:
T
Truksnis ir no Zaļajiem, un par Jūrmalas mēru tika ievēlēts ar Saskaņas balsīm ar...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas