Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Tviteris kļūst arvien populārāks Latvijas uzņēmēju vidū

Laikā, kad tviteri lieto valstu vadītāji un pat pāvests, šajā momentāni mainīgajā informatīvajā laukā aktivizējas arī uzņēmēji - ne tikai uzrunājot mērķauditoriju korporatīvajos kontos, bet arī rakstot savos privātajos profilos.

Mūsu tvitersejām ir tipiski apspriest savas nozares aktualitātes, kā arī iesaistīties diskusijās par plašākai sabiedrībai būtiskām problēmām, piemēram, par eiro ieviešanu vai batālijām izglītības sistēmā. Biznesmeņi dalās arī ar saitēm uz aktuāliem rakstiem un pa brīdim sarkastiski pavelk uz zoba politiķus, lietojot arī mazāk iespringtu rakstības stilu, tomēr tviteris pagaidām nav kļuvis par uzņēmēju kulta lietu.

Uzņēmēju privātā darbība sociālajos tīklos ir tieši proporcionāla konkrēto tīklu vispārējam lietojumam valstī. Latvijā ir diezgan aktīvi tvitera lietotāji, un arī uzņēmēji paši tajos darbojas samērā aktīvi. Latvijā tviteris ir izteikts viedokļu līderu komunikācijas kanāls, tāpēc uzņēmēji tajā lieliski iederas, jo var uzrunāt ne tikai potenciālos klientus, bet arī dibināt korporatīvos sakarus un veidot diskusijas ar citiem uzņēmējiem, uzskata tiešsaistes dialoga aģentūras Clickdigitālo projektu vadītāja Laura Lasmane.

Maz vadošo uzņēmēju

Pagaidām gan Latvijā nav vērojama masveidīga «lielo zivju» aktivitāte tviterī. Uzņēmēji, kas regulāri redzami avīžu un citu mediju virsrakstos, nav pārāk aktīvi tvitera lietotāji, domā sociālo mediju aģentūras GoInfo valdes loceklis Oskars Prikulis. Latvijā tviteri lieto vairāk nekā Lietuvā un Igaunijā, norāda L. Lasmane un piebilst, ka ārvalstīs, piemēram, ASV un Lielbritānijā, uzņēmēji intensīvāk vēsta par savu uzņēmumu un tā pakalpojumiem, kā arī biežāk norāda profilos savu nodarbošanos. «Viņi vairāk uzdrošinās tviteri izmantot gan kā informatīvu kanālu, kurā popularizēt savu uzņēmumu, gan kā attiecību veidošanas un pat pārdošanas rīku,» vērtē L. Lasmane, atsaucoties uz TNS datiem, ka Latvijā esot aptuveni 129 000 aktīvu tvitera lietotāju, kas to lieto vismaz reizi mēnesī, tomēr neesot iespējams precīzi noteikt, cik daudz viņu vidū ir uzņēmēju.

Savukārt sociologs Arnis Kaktiņš, kurš savā kontā bieži izplata centra SKDS pētījumu rezultātus, uzskata, ka tviteris ir «īstu cilvēku īsti viedokļi», jo atšķirībā no anonīmajiem komentāriem zem rakstiem portālos šeit ir iespēja sekot līdzi identificējamiem kontiem.

Jāatzīst, ka mūsu uzņēmējiem diez vai tuvākajā laikā izdosies sasniegt kaut trešdaļu no to sekotāju skaita, kāds ir atsevišķām globālajām tviterzvaigznēm, piemēram, Bilam Geitsam ir 9,1 miljons sekotāju, tvitera pionierim Džekam Dorsijam - vairāk nekā 2,1 miljons, bet Ričardam Brensonam - 2,7 miljoni sekotāju, tomēr arvien vairāk uzņēmējdarbībā iesaistīto cilvēku arī Latvijā saprot, ka laikmetīgā komunikāciju iespēja attiecas arī uz viņiem.

(Visu rakstu lasiet 2.janvāra laikrakstā Diena)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas